Obchodování s uhlíkem se oficiálně otevírá v Číně

Datum vydání:2021-01-06

Hlavní environmentální aparát země&;39;39;vydal tři klíčové dokumenty potřebné pro vnitrostátní trh s obchodováním s uhlíkem, který prosazuje, což znamená, že trh začal fungovat.


Ministerstvo ekologie a životního prostředí v úterý zveřejnilo prozatímní nařízení o řízení obchodování s uhlíkem.Před tím zveřejnila akční plán pro přidělování povolenek na emise uhlíku pro odvětví výroby energie 2019-2020 a seznam společností 2,225, které by na Dec 30 dostaly emisní povolenky.


Tyto dokumenty uváděly skutečnost, že se pro podnikání otevřel čínský& 35;39;Národní trh s uhlíkem podle programu pro ochranu životního prostředí& 35;39;Čínský program.


" Oficiální operace Číny& 35;39;Národní trh s obchodováním s uhlíkem, největší na světě, je jednou z nejzajímavějších zpráv za poslední rok, " Zhang Jianyu, zakladatel a hlavní zástupce programu, řekl.


Obchodování s uhlíkem je proces nákupu a prodeje povolení k vypouštění oxidu uhličitého nebo jiných skleníkových plynů.Pokud společnost významně omezí své vlastní emise skleníkových plynů, může na trhu s uhlíkem prodávat nadbytečná povolení.Pokud není schopen omezit své emise, musí od jiných společností nakupovat nepoužit á povolení.


Tyto dva dokumenty zveřejněné koncem loňského roku znamenají, že společnosti 2,225 vyrábějící elektrické energie, které viděli, že emise uhlíku od Jan 1, 2019 až do konce 2020 přesahují jejich celkové bezplatné přidělování, mohou být nuceny koupit povolení na trhu, řekl.


Nařízení odhalilo v úterý pravidla, že společnosti by mohly použít Čínu certifikované snížení emisí, které jsou generovány v rámci čínského programu dobrovolného snižování emisí skleníkových plynů, jako offsetové úvěry.Společnosti však mohou používat certifikované snížení emisí pouze k vyrovnání pěti procent povolenek, které by měly koupit.


Tržní metoda, metoda obchodování s uhlíkem hodnoty nákladové účinnosti a závisí na snižování emisí, když náklady jsou nejvíce přátelské.


Společnosti, které nesou nižší náklady na snižování emisí, jsou obvykle hlavními příjemci v rámci mechanismu.Očekává se, že při snižování emisí poskytuje obchodní mechanismus hospodářské pobídky, které pomáhají dále snižovat náklady na snížení emisí uhlíku.


Li Gao, vedoucí ministerstva pro změnu klimatu;39;Department pro změnu klimatu, řekl na tiskové konferenci v úterý, že i přes národní trh v současné době zahrnuje pouze odvětví výroby energie, byly v procesu přípravy rozšířit ji na další odvětví, která jsou hlavními producenty emisí.


Ministerstvo shromažďovalo a pracovalo na ověřování údajů o emisích oxidu uhličitého od společností přes 7,000 v různých odvětvích od 2013 až po 2019.


" Práce položila velmi pevný základ pro rozšíření národního trhu z odvětví výroby energie do dalších odvětví v dalším kroku, " Li řekl.

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top