Vědecké a technologické inovace: dát olověné baterie \"více životů\"

Datum vydání:2022-08-18

 Historicky mnozí císaři v Číně utratili velké množství peněz hledáním léku na nesmrtelnost ve snaze prodloužit svůj život, ale nedokázali uniknout síti přírodních zákonů. Nicméně, kvalifikovaný pracovník ve skupině Huaneng uskutečnil tento sen na olovo-kyselé baterie, vynalezení způsobu, jak"oživit"olovo-Kyselé baterie. V devadesátých letech byla technologie DC bateriového systému v Xindian Power Plant of China Huaneng Group věnována Chang Chengli' vynález technologie regenerace a opravy olova-kyselé baterie, přidáním regenerační kapaliny a použitím speciálních metod nabíjení pro přepínání pólů. Olovo-Kyselá baterie může získat druhou, třetí a čtvrtou životnost, čímž se prodlužuje životnost olova-Kyselá baterie více než třikrát.

  S ekologickými i ekonomickými hodnotami

 Čína je významnou zemí výroby a používání olova-Kyselá baterie. Statistika olova-Kyselé baterie odvětví Číny Elektrotechnických spotřebičů průmyslové asociace ukazují, že v prvních čtyřech letech dvanáctého pěti-Roční plán, celkový výkon olova-Kyselá baterie v Číně dosáhla 742,88 milionů kVA.Lead-Kyselá baterie má výhody stability, bezpečnosti, nízkých nákladů a tak dále. Je to jedna z nejdelších a nejrozšířenějších baterií v historii. Olovo-Kyselé baterie se používají již více než 160 let a jsou široce používány v mnoha oblastech, jako je doprava, komunikace, energetika, vojenství, letectví, navigace, fotovoltaické a větrné elektrárny. Nicméně olovo-Kyselé baterie mají také problém krátké životnosti. Na jedné straně, příliš vysoká replacee Četnost zvyšuje náklady na výrobu a provoz, na druhou stranu vede také k většímu znečištění.

 Rozumí se, že hlavní důvody snížení kapacity a životnosti olova-Kyselé baterie jsou nadměrné hromadění olovnatého síranu na povrchu olova-kyselé baterie po nabíjení a vybití a rozpuštění v elektrolytu, který je nasycený. Vzhledem k tomu, že olovnatý síran je nerozpustný elektrolyt, klesá rozpustnost a rychlost rozpouštění olovnatého síranu v elektrolytu a adheze k povrchu elektrodové desky a mikroporu brání normální difúzní reakci baterie a síran olovnatý má špatnou vodivost a vysokou odolnost. V důsledku toho se ohmická polarizace, koncentrační polarizace a rychlost akceptace nabití baterie zvýší při normálním nabíjení a polarizační napětí je hydrolyzováno, když aktivní materiál není plně konvertován, což vede k rychlému ohřevu baterie a nabíjení nemůže být pokračováno. Přeměna účinných látek je tedy neúplná.

 Podle výše uvedeného-uvedené důvody po prvním životě olova-kyselá baterie, regenerační a opravná technologie vynalezená Chang Chengli, přidáním správného množství regenerační kapaliny do vnitřku baterie, použitím chemických metod, v kombinaci s určitým způsobem nabíjení a vybíjení, eliminujte fenomén solizace desek a realizujte druhou životnost baterie. Na konci druhé životnosti je přijata nová speciální metoda nabíjení, která přemění kladnou účinnou látku původní baterie na houbovou olověnou negativní elektrodu a současně se původní negativní účinná látka přemění na kladnou účinnou látku oxid olovnatý, čímž je třetí, čtvrtý život.

 Li Qiang, zástupce ředitele Pekingské národní sítě' s vysoká-Technické poradenské centrum, řekl reportérům:"Čína Huaneng Group často přijímá technologii regenerace a opravy olova-Kyselé baterie vynalezené pracovním modelovým inovačním studiem, které má jak ochranu životního prostředí, tak ekonomickou hodnotu. Vzhledem k existenci těžkých kovů a toxického odpadu kapaliny rozkládané z olova a kyseliny sírové v procesu výroby, výroby a využití olova-kyselé baterie, nesprávné zacházení s olovem-Kyselé baterie jsou velkým potenciálním nebezpečím pro životní prostředí. Pokud může být životnost baterie prodloužena více než třikrát pomocí olova-Technologie regenerace a opravy kyselých baterií, může nejen ušetřit spoustu nákladů pro podniky, ale také snížit výkon 2/3 olovo-Kyselé baterie a velkým způsobem přispívají k ochraně životního prostředí."

 Li Qiang dal reportérovi účet. V současné době cena 450 A-hodinový náskok-kyselá baterie na trhu je asi 1300 yuan, zatímco náklady na opravu stejné kapacity olova-Kyselá baterie s využitím regenerační a opravné technologie je pouze 100 yuan. Opravené olovo-Kyselá baterie může splňovat nový standard baterie ve všech ohledech. V současné době jsou nejdůležitější překážkou rozvoje průmyslu skladování energie v Číně vysoké náklady na baterie. Technologie může také do určité míry snížit náklady na akumulátory energie a podporovat rozvoj průmyslu skladování energie.

  Čelit obtížím, jako je nezralý obchodní model

Li Qiang představil, vedoucí-Technologie regenerace kyselých baterií je velmi širokým spektrem použití. Pokud neexistuje fyzické poškození, negativní velikost desky, tloušťka v souladu s národními normami olova-Kyselé baterie mohou v podstatě dosáhnout regenerace pólů. Hlavní indexy získaného olova-Kyselé baterie byly plně ověřeny zkušebním centrem Zibo baterie čínského lodního průmyslu a zkušebním centrem Shandong Shengyang Power Supply Co., Ltd.

 Tato technologie byla široce používána v Číně Huaneng Group Shandong Xindian Power Plant, Liaoning Yingkou Power Plant, Vnitřní Mongolsko Darat Power Plant, Ningxia Dam Power Plant, Zhejiang Unicom, Zibo Mobile a ušetřila desítky milionů yuanů při nákupu finančních prostředků pro podniky. 

  
 

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Jiangxi Youster Energy Co.,Ltd
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top