Několik řešení pro rozbití čipů při otáčení CNC

Datum vydání:2023-03-14

Několik CNC soustružení operací má přísné požadavky na třísky. Pro dosažení ideálního soustružení je nutné vyřešit problém zlomení třísek. Zda se třísky snadno zlomí, souvisí přímo s deformací třísek. Rozumné využití deformace materiálu pro lomení třísek, technologických prostředků pro lomení třísek a jedinečné funkce numerického řízení programování CNC obráběcích strojů pro lomení třísek zlepšují stabilitu soustružení.


Faktory proč zlomit chipy

CNC soustruhy jsou moderní automatizované výrobní zařízení, které integruje mechanickou výrobní technologii, mikroelektroniku a počítačovou technologii, omlazuje tradiční strojírenský průmysl a zvyšuje produktivitu práce. Automatizované obráběcí stroje však mají přísné požadavky na třísky. Třísky zapletené na nástroji, obrobku a jeho přilehlých nástrojích a zařízeních ovlivní zpracování a způsobí v závažných případech nehodu. Pro dosažení ideálního soustružení je nutné vyřešit problém manipulace s třískami (známý také jako zlomení třísek).


Princip zlomení třísek

V procesu řezání kovů, zda je tříska snadné zlomit, souvisí přímo s deformací třísky. Vzhledem k relativně velké plastické deformaci třísek vytvořených v procesu řezání se jeho tvrdost zvýší, zatímco plasticita a houževnatost bude výrazně snížena. Tento jev se nazývá kalení za studena. Po kalení za studena se tříska stává tvrdým a křehkým a při střídavém ohybu nebo nárazovém zatížení se snadno zlomí. Čím větší je plastická deformace, kterou čip zažívá, tím zřejmější je fenomén tvrdého a křehkého a tím snazší je zlomit. Při řezání vysoké-pevnost, vysoká-plasticita a vysoká-houževnaté materiály, které jsou obtížně zlomené, se snaží zvýšit deformaci třísky, aby se snížila jeho plasticita a houževnatost, aby bylo dosaženo účelu zlomení třísek. Proto je rozumné použít princip zlomení třísek a aplikovat ho na několik zpracování automobilů.


Několik běžných metod lomení třísek pro soustružení obrábění

1. Rozbití třísek podle deformace materiálu

Použití Chipbreakera

Drtič třísek působí nejen jako další deformace třísek, ale také řídí kroucení a zlomení třísek. Dokud jsou vhodné tvar a velikost jističe třísek a úhel sklonu jističe třísek a hlavní řezné hrany, je zlomení třísek spolehlivé. Ať už je svařovaný nebo strojní-Upnutý, přebroušený nebo vyměnitelný, může být použit. Pro aplikaci na různé rozsahy řezného množství jsou vyměnitelné destičky z karbidu lisovány různými tvary a velikostmi drtičů třísek, které lze snadno vybrat.t, což je ekonomické a pohodlné. Tato metoda je preferovanou metodou při obrábění a nejrozšířenější metodou. Nevýhodou je, že stanovení přiměřených geometrických parametrů nástroje je omezeno požadavky na zlomení třísek. Nicméně, v dnešní době, tvary třískových drtičů stroje-upnuté vložky se stávají stále více a více hojné a rozsah výběru je širší a širší.

Změna geometrických parametrů nástroje a nastavení množství řezání

Z výše uvedeného-zmíněný princip zlomení třísek, lze vidět, že snižuje úhel hrábění nástroje; zvýšení hlavního deklinačního úhlu; broušení záporné zkosení na hlavní řezné hraně; snížení řezné rychlosti; zvýšení posuvu a změna tvaru hlavní řezné hrany. Může podpořit zlomení čipů. Tyto metody lámání třísek však často přinášejí některé nepříznivé důsledky, jako je snížení produktivity, zhoršení kvality povrchu obrobku, zvýšení řezné síly atd. Tato metoda se zřídka používá na automatických linkách, a někdy pouze jako pomocný prostředek k rozbití třísek.

Použití Chip Breaker

Existují dva typy jističů třísek: pevné a nastavitelné. Na plochu hrábě soustružného nástroje je instalována třísková přepážka. Když třísky vytékají podél přední části nástroje, jsou ohýbány a zlomeny v důsledku odporu třískové přepážky. Parametry Ln a α jističe třísek lze navrhnout a upravit podle potřeby tak, aby bylo zajištěno stabilní a spolehlivé zlomení třísek za daných řezných podmínek.

Použití Chip Breaker

Existuje mnoho typů jističů třísek, které lze obecně rozdělit na mechanické, hydraulické a elektrické. Náklady na rozbíjení třísek jsou vysoké, ale rozbíjení třísek je stabilní a spolehlivé a obecně se používá pouze na automatických linkách. Jistič třísek s řezačkou na soustružném nástroji. Během soustružení třísky protékají vodicím kanálem třísek a jsou násilím řezány neustále rotující kotoučovou řezačkou a řezané třísky jsou vypouštěny z třískového kanálu.


2. Rozbíjení třísek technologickými prostředky

Rozbití třísek před-drážkování na povrchu obrobku: Podle průměru obrobku je jedna nebo několik drážek před-řezat podél axiálního směru obrobku na obráběném povrchu. kříž-sekce, tím se zlomí. Tímto způsobem je zajištěno spolehlivé zlomení třísek bez ovlivnění drsnosti obráběného povrchu obrobku. Rozbíjení třísek je dobré i při obrábění tvrdých materiálů. Ale drážkování bude omezeno tvarem obrysu obrobku.

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top