Chemické vlastnosti přesné slitiny kovů s vysokou teplotou

Datum vydání:2020-08-08

První.Chemické vlastnosti

      Vlastnost kovů a jiných látek způsobujících chemické reakce se nazývá chemické vlastnosti kovů.V praktických aplikacích je hlavním hlediskem odolnost vůči korozi a oxidaci kovů (také nazývaná oxidační odolnost, která se týká zejména odolnosti nebo stability kovů vůči oxidaci při vysokých teplotách), jakož i mezi různými kovy, kovem a vlivem sloučenin tvořených mezi nekovyo mechanických vlastnostech a tak dále.Mezi chemickými vlastnostmi kovů, zejména odolnost proti korozi je velký význam pro korozi únavové poškození kovů.

Dva.Fyzické vlastnosti

      Hlavní úvahy o fyzikálních vlastnostech kovů:

      (1) hustota (specifická gravitace): obrys 961; P/V v gramech/krychlový centimetr nebo ton/krychlový metr, wher&main351; P je hmotnost a V je objem.V praktických aplikacích je kromě výpočtu hmotnosti kovových částí založených na hustotě důležit é zvážit specifickou sílu kovu (poměr síly jádra 963;bk hustotě odlitků 961; b) k tomu, aby se usnadnilo výběr a'356; materiály a akustická impedance při akustických zkouškách souvisejících s nedestruktivním testováním.(Produkt hustoty odlitků 961 a rychlost zvuku C) a materiály s různou hustotou při radiografických zkouškách mají různé absorpční schopnosti pro energii paprsků a tak dále.

        2) bodu tání: Teplota, při níž se kov mění z pevného stavu na kapalný stav, který má přímý účinek na tavení a tepelné zpracování kovových materiálů a má velký vztah k výkonu materiálu při vysoké teplotě.

        Termální expanze.Tento jev, že objem materiálu se mění (expanze nebo kontrakce) jako teplotní změny se nazývá tepelné expanze.Obvykle se měří koeficientem lineární expanze, tj. když se teplota změní 1. 176C, poměr zvýšení nebo snížení délky materiálu k jeho délce na 0 176C.Termální expanze souvisí se specifickým teplem materiálu.V praktických aplikacích specifický objem (zvýšení nebo snížení objemu na jednotku hmotnosti materiálu, je-li materiál ovlivněn vnějšími vlivy, jako je teplota, tj. poměr objemu k hmotnosti), zejména pro práci v prostředí s vysokou teplotou, nebo za chladných nebo horkých podmínek.Kovové části pracující v alternativním prostředí musí zvážit vliv svých expanzních vlastností.

        (4) Magnetismus.Vlastnost, která může přilákat feromagnetické objekty je magnetismus, který se odráží v magnetické permeability, hysterézy ztráty, zbytkové magnetické indukce, donucovací síla a další parametry, takže kovové materiály mohou být rozděleny do paramagnetické a reverzní, měkké magnetické a tvrdé magnetické materiály.

      (5) Elektrický výkon.Především zvažte jeho elektrickou vodivost, která má dopad na jeho rezistenci a vířivou ztrátu proudu při elektromagnetickém nedestruktivním testování.

Čtyřko.Výkonnost procesu

      Přizpůsobivost kovu k různým zpracovatelským metodám se nazývá procesní výkonnost, která má zejména tyto čtyři aspekty:

Deska 12288; (1) Řezání: Odráží obtížnost řezání kovových materiálů s řezacími nástroji (jako je otáčení, frézování, hoblování, broušení atd.).

obal 12288; 2) Forzebilita: odráží obtíže při tváření kovových materiálů při tlakovém zpracování, jako je stupeň plastické hmoty při zahřátí na určitou teplotu (vyjádřený jako odolnost vůči plastické deformaci) a přípustný teplotní rozsah pro zpracování horkého tlaku,tepelné expanze a kontrakce, kritické deformační limity související s mikrostrukturou a mechanickými vlastnostmi, pružností kovu při tepelné deformaci, tepelné vodivosti atd.

      (3) Castilita: Odráží obtíže při tavení a odlití kovových materiálů do odlitků, projevující se jako plynulost, absorpce plynu, oxidace, bod tání a jednotnost, kompaktnost a chlad litící mikrostruktury v roztaveném stavu.Zmenšení atd.

      (4) Soldabilita: Odráží obtížnost kovového materiálu v lokálním rychlém ohřevu, takže kloubní část je rychle roztavená nebo částečně roztavená (je vyžadován tlak), takže se kloubní část pevně spojí a vytvoří celek, který je vyjádřen jako bod tání, inhalace, oxidace, tepelná vodivost,tepelné expanze a kontrakce, plasticita a korelace s mikrostrukturou spojů a okolních materiálů během tavení a vliv na mechanické vlastnosti.







stěna 12288;12288;















Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top