Vývoj manipulátoru

Datum vydání:2020-08-03

První manipulátor byl vyvinut kontrolní společností Spojených států v 1858.Jeho struktura je: rotující dlouhá paže je instalována na těle, a horní část je vybavena obrobkem uchopící a uvolňující mechanismus elektromagnetického bloku.Řídící systém je ve form ě výuky.

V 1962, United Control Company ve Spojených státech ve výše uvedeném schématu na základě zkušební produkce NUMERICAL control výuky reprodukční manipulátor. It's called Unimate (univerzální automat). Systém pohybu je modelován podle věže tanku.Ruce se mohou otáčet, šikmé, teleskopické a hydraulicky poháněné. Řídící systém používá magnetický buben jako paměťové zařízení. Na tomto základě je vyvinut mnoho univerzálních manipulátorů s sférickými souřadnicemi. Ve stejném roce se společnost spojila s Pruemann a vytvořila Universal Automation, specializující se na průmyslové manipulátory.

V 1962, American Machinery Manufacturing Company také úspěšně experimentoval s manipulátorem nazývá Vewrsaran. Ústřední sloupec manipulátoru může být rotační, zvedání a používání hydraulického systému řízení pohonu je také výukou reprodukčního typu. Přestože se tito dva manipulátoři objevili na počátku šedesátých let, jsou základem pro rozvoj průmyslových manipulátorů v zahraničí.

V 1978, Unimate Corporation, Stanford University and Massachusetts Institute of Technology společně vyvinuli jednočlenný-VICMAR průmyslový manipulátor, vybavený malým elektronickým počítačem pro kontrolu, používaným v montážních operacích, polohování chyby menší než „ 1771;1 mm. V sedmdesátých letech začal federální německý průmysl výroby strojních zařízení používat manipulátor, který se používá hlavně pro zvedání dopravy, svařování a nakládky a vykládky zařízení.

KnKa z Spolkové republiky Německo také vyrábí spot svařovací manipulátor se společnou strukturou a řízení programu.

Japonsko je země s nejrychlejším vývojem a nejčastějším využitím průmyslového manipulátoru. Od zavedení dvou manipulátorů ze Spojených států v 1969, on se věnoval výzkumu manipulátorů.

Bývalý Sovětský svaz& 35;110; začal se rozvíjet aplikovaný manipulátor v šedesátých letech, a na konci sedmdesátých let byla polovina z nich domácí a polovina dovezena.

V současnosti většina průmyslových manipulátorů patří první generaci, která se spoléhá především na to, aby ji ovládali pracovníci; Hlavním směrem ke zlepšení je snížení nákladů a zlepšení přesnosti.

V uplynulých dvaceti letech bylo aplikační pole pneumatické technologie rychle rozšířeno, zejména v řadě automatických výrobních linek je široce využíváno. Kombinace elektrické programovatelné řídicí technologie a pneumatické technologie čin í celý systém automatizovanějším, pružnějším a spolehlivějším při výkonu. S rychlým rozvojem pneumatického manipulátoru a flexibilní automatické výrobní linky jsou kladeny stále vyšší požadavky na pneumatickou technologii. Zavedení mikroelektroniky podporuje rozvoj elektrické proporcionální servové technologie a vývoj modern í řídicí teorie způsobuje, že pneumatická technologie přechází od spínací ovládání do řízení serva úměrného uzavřenému vedení a přesnost kontroly se neustále zlepšuje. Díky své jednoduché struktuře, silné odolnosti proti znečišťování a nízkým nákladům se technologie modulace širokopásmových vzduchových arterií rozvíjí doma i v zahraničí.

Podle statistik průmyslu různých zemí se v posledních třiceti letech pneumatický průmysl rychle vyvíjel. V sedmdesátých letech byl poměr výstupní hodnoty hydraulických a pneumatických komponent přibližně 9:1, ale dnes, více než třicet let později, v Evropě, Americe, Japonsku a dalších zemích s rozvinutou průmyslovou technologií, poměr dosáhl 6:4, dokonce téměř 5:5. Čínský& 35;39;Pneumatický průmysl začal pozdě, ale vývoj je rychlý. Od poloviny osmdesátých let dosáhlo roční zvýšení výstupní hodnoty pneumatických složek více než 20%, vyšší než průměrná roční růstová míra výstupní hodnoty Číny& a=39; S vývojem a aplikací mikroelektroniky, PLC technologie, počítačové technologie, detekční technologie a modern í řídicí technologie se pneumatická technologie stala jednou z klíčových technologií pro realizaci moderního přenosu a kontroly.

Pneumatický manipulátor jako manipulátor, má výhody jednoduché struktury, lehké hmotnosti, rychlé akce, stabilní, spolehlivé, úspora energie a žádné znečištění životního prostředí a je široce používán.

Protože je pneumatický pohonný systém bezpečný a spolehlivý, může fungovat při vysoké teplotě, vibracích, zánětlivých, výbušných, zaprášených, silných magnetických, radiačních a jiných drsných prostředích. A pneumatický manipulátor jako manipulátor, má výhody jednoduché struktury, lehké hmotnosti, rychlé akce, stabilní, spolehlivé, úspora energie a žádné znečištění životního prostředí, snadné dosáhnout bezrychlostní regulace, snadné dosáhnout ochrany přetížení, snadné dosáhnout složit ého účinku. Proto je pneumatický manipulátor široce používán v automobilovém průmyslu, polovodičovém a domácím spotřebiči, hnojivu a chemickém průmyslu, potravinářských a farmaceutických obalech, přesných nástrojích a vojenském průmyslu.

Pneumatický manipulátor používaný pro potravinářský průmysl v prášku, granulích, blokových materiálech pro automatické balení měření; Používá se v mnoha procesech, jako je automatické válcování cigaret a automatické balení v tabákovém průmyslu. Jako je víno, nátěr plnící pneumatický manipulátor; Automatické razítkování, instalace a zpřísnění pneumatického manipulátoru, balení mléka pneumatického manipulátoru atd.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Runpard Automation Technology Co., Ltd
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Dongguan Runpard Automation Technology Co., Ltd

Pracovní pozice: general manager

oddělení: Marketing

Telefon společnosti: +86 0769-81179626

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 13794982536

webová stránka: runpard.infocsb2b.com

Adresa: 2 shaling industrial West Road, Xiakou village, Dongcheng Street, Dongguan City

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top