Windsurfing v botách nebo boso?

Datum vydání:2022-08-19

Windsurfing v botách nebo boso? Pro polovinu windsurfingové komunity neexistuje žádné dilema-Buď windsurfujete boso ve všech měsících kromě zimy, nebo vždycky windsurfujete v botách. Ostatní windsurfaři mají dilemata, zda je voda už dostatečně teplá, zda vám kameny na pláži a v moři nepřeřezají nohy, a zda je nějaký rozdíl v tom, jak se cítíte prkno bez bot nebo s nimi. Windsurfing s nebo bez boty má své výhody a nevýhody.


1. Teplota

Teplota vody a vzduchu jsou velmi důležité faktory, které určují, zda je obuv povinná či nikoli. Tento faktor je důležitý zejména v chladnějších měsících roku (prosinec, ledn, únor), kdy můžeme opravdu' Představte si surfování bez 5 nebo 6 mm boty. Jak teploty stoupají, potřeba obuvi drop S. Pro většinu lidí je voda v květnu dostatečně teplá na to, aby si boty sundaly a uložily je do října nebo listopadu do šatníku. Ti z vás, kteří mají o něco citlivější nohy, tak učiní asi o měsíc později.


2. Přístup k vodě, kdee surfujeme

Přístup na pláž, samotnou pláž a mořské dno v mělké vodě jsou faktory, které rozhodují po celý rok, zda potřebujeme boty nebo ne. Pokud je přístup k vodě přes krásnou oblázkovou pláž, která se také rozšiřuje až po mořské dno, není opravdu potřeba používat boty, pokud jde o zranění nohou. Ostré skály, mořské ježky atd. jsou překážkami, kdye Doporučujeme si obléct boty, abyste se ujistili, že váš den nekončí příliš rychle a nemusíte se několik dní držet dál od vody, abyste zranění vyléčili.


3. Možnost poranění nohy na desce

Zvláště když windsurfujeme v silném větru a vlnách, zvyšuje se šance na neočekávaná zranění. Když windsurfujeme bosí, rychle se stává, že sklouzneme na prkno, narazíme na okraj ploutve a rychle řízneme kůži na nohou. Toto zranění může být docela trapné a bolestivé. Ve vlnách na startu vody můžeme také narazit na stožár, kdee Můžeme se pořezat. Následující částí jsou popruhy na desce, které mohou způsobit poranění prstů, pokud nohu nepříjemně zatlačíme do popruhů. Tato zranění se nemůže stát (nebo tam, pokud je mnohem menší šance), pokud nosíme boty.


4. Zpětná vazba komise

Čím silnější je bota, tím méně cítíme desku pod sebou a tím těžší je rozpoznat, co nám říká. Bez bot budeme schopni reagovat na tabuli.' Zpětná vazba je měkčí, přesnější a rychlejší během jízdy. Ti z vás, kteří jste zvyklí na windsurfing boso, bude těžké si obléct boty. Zatímco ti z vás, kteří jsou zvyklí na boty, se zpočátku budou cítit neobvyklí bez nich.

 

5. Úchyt na samotné desce

Mokré windsurfingové prkno může být poměrně kluzké oblasti (zvláště pokud je anti--skluzová rukojeť je již opotřebovaná). S neoprenovými botami máte na nohou nějakou gumu, takže je to tvrdší skluz. Samozřejmě si můžete zvyknout i na windsurfing s nedostatkem přilnavosti, která vám nakonec vůbec nebude chybět.

 

6. Zdraví kůže na nohou

Zdraví je jednou z nejdůležitějších věcí v našem životě. Stejně jako nás boty nějakým způsobem chrání (před chladem a zraněním), na druhé straně nám ublíží. To se děje zejména v létě, kdy je horko a my jsme ve vodě hodně času. Často se stává, že si nesundáváme windsurfingové boty celý den, nejlépe celou dovolenou. Po několika dnech můžeme zažít kožní problémy, které vyplývají především z toho, že nohy jsou neustále neustále"zavřeno"ve vlhkém neoprenu a nevysušujte. Pokud používáme boty, je proto samozřejmě vhodné je během trochu delší přestávky sundat a pak je znovu nasadit těsně před návratem k vodě.


DOBÍJENÍ

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Kingforce Sports Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top