8 věcí, které potřebujete vědět o eloxování hliníku

Datum vydání:2023-04-07

1. Jak je hliník eloxován? Elektrolyt je elektricky vodivý roztok se spoustou pozitivních anegativních iontů, které chce vyměnit. elektrolyt. Elektrický proud v tomto obvodu způsobuje přitahování pozitivních iontů knegativním destičkám anegativní ionty se hrnou do pozitivní anody, kus hliníku.

2. Jaká je bariérová vrstva při eloxování? Tyto póry tvoří geometricky pravidelný vzorec a začnou erodovat dolů do substrátu. Hliníkna povrchu se kombinuje snegativněnabitými ionty O2 a vytvoří oxid hliníku. Tomu senazývá bariérová vrstva, obrana proti dalším chemickým reakcímna těchto místech.

like duté struktury. Pro typickénehardové povlaky může být hloubka až 10 mikronů. Jakmile je tato úroveň dosažena, a pokudnení potřeba žádná barva, proces se zastaví a povrch může být utěsněn jednoduše opláchnutím vody. To vám ponechá tvrdý, přirozený oxidový povlak z hliníku, schopný odolat chemickým útokům a velmi odolným proti poškrábání. Oxid hliníku je ohodnocen 9 z 10na stupnici mohs tvrdosti, což znamená druhý pouze pro diamant.


3. Co je tvrdé eloxování? To se produkuje pokračováním elektrického proudu, dokud hloubka pórůnepřesahuje 10 mikronů, až k 25 mikronůnebo ještě více. To trvá více času a je dražší, ale vytváří vynikající výsledek.

4. Potřebuje hliník ochranu proti korozi? Co je to oxidace? Jednoduše to znamená reagovat s kyslíkem. A kyslík je velmi reaktivní a snadno tvoří sloučeniny s většinou ostatních prvků. Když je hliník vystaven atmosféře, rychle tvoří vrstvu oxidu hliníkuna povrchu a tato vrstva poskytuje určitý stupeň ochrany před další korozí. Kyselý déšť, slaná voda a další kontaminanty mohou v povrchové pasivaci stále využívat slabiny. Dokonce i moderní slitiny se budou lišit v reakcina tuto environmentální expozici, od pouhého povrchového zbarvení až po mechanické selhání.-

-

5. Jak se barva přidává k eloxování kovů? To je skutečný génius tohoto procesu. Pěkné stabilní póry vyleptanéna povrch jsou ideální pro zavádění odstínůnebo pigmentů. Potom je trvale uzavřen. Proto jsou eloxované barvy tak odolné -nemohou být poškrábany z povrchu, protože ve skutečnosti jsou barvy hluboko dole a lze je odstranit pouze broušením substrátu.

6. Proč má eloxovaný hliník vždy tento charakteristický kovový lesk? To je způsobeno dvěma faktory. Jeden, kvůli rovnoměrnému elektrotě leptání, zůstane drsný povrch pozadu. Čím hlubší jsou póry, tím drsnější bude povrch, ale barvy budou také mnohem odolnější. Světlo, které se odrazí zpět, aby zasáhlo vaše oko, bude ve skutečnosti kombinací dvou odlišných vlnových délek interagujících, protože se odrážejí z mírně odlišných povrchů. To způsobuje výrazný lesk eloxování hliníku.


7. Mohou být materiály jinénež hliník eloxovány?

yes. Eloxování také pracuje s hořčíkem, titanem a dokonce i vodivými plasty. Je to levné, spolehlivé anesmírně odolné. Proto se tak běžně používá v architektonických armaturech, protože je to krásné a téměřnepropustné pro účinky povětrnostního zvětrávání.

8. Proč jenemožné eloxovat celou část?


anodizace vyžaduje, aby část byla ponořena do řady chemických lázní. Držení součásti v poloze vyžaduje, aby bylanamontovánana věšákunějakého druhu, aby se zabránilo páduna dnonádrže. Zatímco

101; ver se přidržovací příslušenství dotýká části, tato oblast bude blokována a eloxovací chemikálienebudou fungovat správně. Proto je chytrénavrhnout místo z vaší strany, které lze použít k držení, ale kterénebudenepříznivě ovlivněno kosmeticky.hennás kontaktujete pro bezplatnounabídku a přezkum projektu, budeme mocinabídnout rady ohledně mnoha různých cílových služeb, kterénabízíme pro rychlé protoypy anízkou výrobu. Naši specialisté vám pomohounajít řešení, které vyhovuje vašemu rozpočtu, časna trh a požadované výsledky. Začněme dnes!

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.

Pracovní pozice: Project Manager

oddělení: Engineer

Telefon společnosti: +86 0769-86651595

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 15322401809

webová stránka: fmmachining.infocsb2b.com

Adresa: 8# 1st Road of Xiangxi Gongye, Shipai Town, Dongguan, China 523000

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top