Výhody technologie povrchových montáží

Datum vydání:2022-08-25

Přestože technologie povrchové montáže byla vynalezena v šedesátých letech, její popularita vzrostla až na konci devadesátých let. Dnes SMT ovládá svět vysokých-Automatizace výroby, a používá se ve všem od mobilních telefonů až po raketové lodě.

Co je to technologie povrchových montáží?

Technologie povrchové montáže je metoda aplikace komponent na desky plošných spojů. Desky jsou vyrobeny s pájecími podložkami – oblastmi, které nastíní, kdee součásti se připojují k desce. Pájecí pasta, která v podstatě funguje jako lepidlo, které spojuje komponenty na desku, se nanáší na desky šablonou. Vybrat-a-umístěte stroje a automaticky umístěte komponenty na desku dle specifikace. Deska je následně přepravena do pájecí trouby s reflow, která spojuje součást a desku dohromady.

Technologie povrchové montáže je alternativou ke starším-otvorová technika montáže elektroniky. Spočívalo v vyvrtání otvoru skrz desku a pomocí pájky k vyplnění otvoru a připojení komponent k desce. To vytváří silnější vazbu než metody SMT, ale je těžší, dražší na výrobu a zabírá větší plochu.

Zatímco skrz-Montáž otvorů může být věcí minulosti, skrz otvory se stále používají k přenosu signálů z jedné vrstvy desky na druhou, nyní označované jako pokovené-skrz díry. Nicméně, s tlakem směrem k miniaturizaci, tyto otvory jsou nyní výrazně menší, a jsou známé jako mikrovias.

Jaké jsou výhody technologie povrchových montáží?

Nejlepší výroba desek plošných spojů uznává skutečnost, že nemovitosti jsou na desce plošných spojů omezeny. Na každém milimetru záleží a dokonce i kousek promarněného prostoru může být projekt méně efektivní a dražší. Technologie povrchové montáže zabírá méně místa a je lehčí než přes-montáž otvorů, což z ní dělá velmi žádoucí formu aplikace komponent.

Výhody tím nekončí. Metody SMT se hodí mnohem lépe k rychlé výrobě a montáži, což znamená, že náklady na výrobu desek jsou nižší a provádějí se mnohem vyšší rychlostí než alternativní metody aplikace. Vrtání potřebné pro průchod-Montáž otvorů byla dražší a měla potenciál vytvářet nečistoty, které by mohly způsobit problémy s signály. Kromě toho se SMT metody mohou pochlubit nižší indukcí a odolností.

S tolika výhodami používání technologie povrchové montáže, proč byste ji nechtěli použít? Jak se ukázalo, v několika případech fungují alternativy lépe.

Když se nepoužívá technologie povrchových upevnění

Technologie povrchové montáže funguje nejlépe v nastaveních, kdee Desky plošných spojů musí být vyráběny rychle a konzistentně. V důsledku toho se ruční výroba nehodí dobře pro tento druh výroby desek plošných spojů. Pro mnoho výrobců je to irelevantní, protože výroba rychlého otočení je nákladově efektivnější a levnější než ruční konstrukce.

Existuje však případ pro ruční montáž: prototypování. Během této fáze návrháři desek plošných spojů pracují na tom, co bude hmotnost-vyráběné a pokračují v hraní s různými aspekty designu.

Vzhledem k tomu, že metody SMT spojují součásti s deskou, je výměna selhalých součástí obtížnější. Pro desky, které mohou vyžadovat dlouhou dobu-Po dobu použití nad rámec životního cyklu jednotlivých komponent může být SMT nežádoucí. Vysoká-Tepelné aplikace mohou někdy uvolnit uchycení součásti s deskou plošných spojů. A konečně, mechanické namáhání vyžaduje větší daň na SMT než jiné metodiky.

Navzdory těmto nedostatkům je výhoda technologie povrchové montáže oproti těmto nedostatkům dnes nejpoužívanější metodou aplikace komponent. Zvažte chytrý telefon. I když je to drahé, spotřebitelé mají větší pravděpodobnost, že si nový telefon koupí spíše než jít do obchodu, aby ho opravili. Vzhledem k tomu, že desky plošných spojů rostou s každým rokem levnější, je pro mnohé snadnější znovu zapnoute Spíš než opravit.

Využití technologií povrchových montáží

Výroba a výroba desek plošných spojů se stala levnější a lukrativnější díky výrobcům, kteří mohou rychle vyrábět a distribuovat desky plošných spojů. Díky nim jsme schopni pracovat z domova a získat přístup k informacím odkudkolive ve světě.

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top