Jak si vybrat materiál pružiny

Datum vydání:2022-08-25

Použití pružiny je široké, použití pružiny je velmi široké, může být použito k ukládání energie, snižování vibrací, měření síly atd. V mechanických a elektrických výrobcích existují různé typy speciálních výrobků-tvarované pružiny. Aby bylo zajištěno, že pružina může spolehlivě pracovat, měl by její materiál splňovat vysokou pevnost a výtěžnost. Proto je výběr materiálů pro zpracování pružin velmi důležitý.



První část: Společné materiály

1. Musicwire

Pianowire, vysoce uhlíková ocel. Vynikající vinutí, odolnost proti korozi, vysoká pevnost v tahu, vynikající tvarovatelnost a tvárnost, vynikající kvalita a stabilita.


2. 65Mn drát z uhlíkové oceli

Ve srovnání s uhlíkovou pružinovou ocelí má 65Mn výhody dobré kalenosti a vysoké pevnosti; Nevýhodou je snadno prasklé a horké křehké po kalení. Ale protože cena je levná, takže stroj se často používá k výrobě různých plochých pružin malého průřezu, svitkové pružiny, hodinové pružiny atd., může také vyrobit ventilové pružiny, pružinové kroužky, tlumiče nárazů a spojkové listy, brzdové pružiny atd.


3. Nikkelážový vysoce uhlíkový ocelový drát

Vysoká odolnost proti korozi, vysoký výkon pájení, zlepšená tvrdost, dobrá chemická stabilita, dobrá elektrická vodivost.


4. Drát z uhlíkové oceli

Čím vyšší obsah uhlíku oceli, tím vyšší je tvrdost, pevnost a odolnost proti opotřebení po ohřevu. Vysoce uhlíková ocel má vysokou pevnost a nízkou tažnost.


5. 304 drát z nerezové oceli

304 Výkon je lepší než 430, levnější než 316, široce používaný v životě. bezolovnatý povrch 304 a odolnost proti korozi jsou dobré, nemusí procházet pokovováním a jinou povrchovou úpravou. Tepelná odolnost, nízkoteplotní pevnost a mechanické vlastnosti. Vhodné pro vzduch a páru, snadno se svařuje. (316 vhodný pro přímořské CI-chlorid iont)



Druhá část: Klasifikovat podle malých, středních a velkých

Výběr materiálu pružiny by měl být založen na povaze zatížení pružiny, stavu napětí, velikosti napětí, pracovní teplotě, médiích prostředí, životnosti, požadavcích na vodivou a magnetickou vodivost, výkonnosti procesu, zdroji materiálu a cenových faktorů určených k určení.


Při určování tvaru a velikosti materiálového průřezu by měl být dán přednost výběru velikosti série předepsané čínskými normami a ministerskými normami a výběru-Je třeba se vyhnout standardním specifikacím materiálům série.


Střední a malá pružina, spirálová pružina, by měla dát přednost ošetření ocelového drátu, olověné lázně a jiného teplého ocelového drátu taženého za studena a olejem kaleného tvrzeného ocelového drátu, s vysokou pevností a dobrou kvalitou povrchu, únavový výkon je vyšší než běžné kalení tvrzeného ocelového drátu, jednoduché zpracování, dobrá technologie, stabilní kvalita.


Uhlíkový pružinový ocelový drát a klavírní ocelový drát po studeném tažení vytvářejí velké zbytkové napětí, zpracování pružiny, existuje velké zbytkové napětí, po změně temperování velikosti je obtížné ovládat velikost. Olejové kalení tvrzeného ocelového drátu je v ocelovém drátu, který je po modulačním ošetření tažen na specifikovanou velikost, v podstatě neexistuje žádné zbytkové napětí, tvoří pružinu po nízké teplotě temperování, změna velikosti je velmi malá, stabilita je lepší než vyztužený ocelový drát za studena.


Velké a střední-Velikost pružiny, pro stupeň zatížení a vysoké napětí by měla být zvolena za studena tažený materiál nebo tažený za studena po broušení oceli. Pro pružiny s nízkým zatížením a namáháním lze zvolit ocel válcovanou za tepla.



Hlavní tipy: 


1. Výběr pružinového materiálu, měli bychom věnovat pozornost kalenosti oceli. Zda je část pružiny kalená a stupeň kalení velmi důležitá pro hmotnost pružiny.

 A) s pružinou samotnou jako vodičem elektrické pružiny nebo výběru pružinového materiálu ve vlhkém pracovním prostředí bychom měli věnovat pozornost kalenosti oceli. Zda je část pružiny kalená a stupeň kalení velmi důležitá pro hmotnost pružiny. B) se samotným pramenem jako vodičem elektrického pramene nebo ve vlhkosti proměnlivých podmínek, jako je voda (včetně mořské vody), prostředí pramene pary, obecně vyberte měděné a zlaté materiály. 2. Pružina pracující v kyselém kontaktu a jiných korozivních médiích, obecně vyberte materiály odolné proti korozi, jako je kyselina nerezová odolná ocel nebo slitina niklu. Pro pružinu používanou v obecných prostředních podmínkách prostředí je vybrána běžná pružinová ocel. Po tom, co byl vyroben do jara, anti

 

 Na jeho povrchu se provádí korozní nátěr nebo galvanické pokovování (zinkování, kadmiové pokovování, mědění). 3. Pružina používaná ve váhách a přístrojích, aby byla splněna její přesnost, není ovlivněna teplotními změnami, obecně zvolte pružnostní modul a koeficient roztažnosti malé změny konstantní elastické slitiny. ②


②-②-②



Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Xinbo Hardware Products Co. LTD
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top