Odlitky plynových turbín (2)

Datum vydání:2021-03-04

V prostoru

Jedna z nejvíce převládajících součástí kosmického vybavení, které využívá investiční lití k výrobě odlitků z superslitin, se používá u Jet motorů.Obr. 33 a) a b) ukazuje uspořádání Jet motoru, který se skládá z kompresoru, hřídele, spalovací komory, turbíny a výfukové trysky.Distribuce tlaku a teploty uvnitř Jet motoru je uvedena v obr. 34.Hladina teploty dosahuje maxima ve spalovací komoře.

Vzhledem k rozložení teploty a tlaku v Jet motoru, Fig. 29 ukazuje slitiny a umístění těchto slitin v tryskovém motoru.Je zřejmé, že Ni základní superslitiny jsou umístěny těsně za spalovací komorou v

 

Motor tryskáče Rolls Royce [89].

Jak je vidět v Fig. 35, teplota a pevnost různých slitin mají inverzní vztah.V předchozím čísle mají slitiny Ti nejvyšší pevnost mezi ostatními slitinami při nižších teplotách.Nicméně, jak teplota zvyšuje pevnost slitin Ti se dramaticky snižuje, zatímco Ni slitiny ukazují nejlepší pevnost při vyšších teplotách ve srovnání s jinými slitinami.V tabulce 5 jsou některé Ni base superslitiny, používané jako Jet motory díly jako lopatky a kola také jako raketové části.

  a.png

 

Disky turbín

Čepely jsou připevněny na disk, který je připojen k turbínové hřídeli.Pracovní teplota je mnohem nižší než teplota lopatek.Čepely musí mít velmi dobrou odolnost proti únavě.Jako materiál lze použít polykrystalické materiály, protože turbínové disky nemusí mít odolnost proti deformaci teček.Disky se obvykle vyrábějí odléváním a poté se zformují do tvaru.Ale kastované disky obsahují určité segregace, která snižuje únavový odpor.Pro zlepšení odolnosti proti únavě jsou nedávné disky vyrobeny z práškových metalurgických procesů, které jsou uvedeny na obrázku 36.

  2.png

 

 

Investiční odlévací proces se používá k výrobě speciálních odlitků ze slitin na bázi niklu, které se používají v nosných konstrukcích na nejvyšší homologní teplotu jakéhokoli společného slitinového systému (Tm = 0.9, nebo 90% jejich bodu tání).

 

  Mezi nejnáročnější aplikace pro konstrukční materiál jsou ty, které jsou v horkých částech turbínových motorů.Výskyt superslitin se odráží ve skutečnosti, že v současné době zahrnují

   

více než 50% hmotnosti pokročilých leteckých motorů.Rozsáhlé používání superslitin v turbínových motorech spolu se zvýšením termodynamické účinnosti turbínových motorů s rostoucími teplotami přívodu turbíny částečně přispělo k tomu, aby se zvýšila teplota při maximálním použití supermotoru.

slitiny [90].

Turbocharger, znázorněný ve Fg. 37ční vzduch do motoru.V důsledku toho může být použito větší množství paliva, které je spáleno.Zařízení obsahuje turbínu, která pracuje s výfukovými plyny z motoru.Rotace za minutu jsou možné až 150000.

Vzhledem k výfukovým plynům jsou teploty velmi vysoké a podmínky pro oxidaci jsou vynikající.Proto materiál pro

turbodmychadla musí mít vysokou odolnost vůči únavě, jakož i vynikající odolnost proti oxidaci.  

3.png

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top