Jak zlepšit povrchovou úpravuna CNC obráběcích dílů

Datum vydání:2023-03-28

Obrábění kovů nebo plastů hraje obrovskou roli při výrobě dílů. V mnoha případech jsou obráběné povrchové úpravy více než dostatečné pro konec-použití aplikací, ale protože povrchy dílů jsou řezány, spíše než lité nebo tvarované, standard (jako-Obráběné) povrchové úpravy někdy musí být upraveny buď pro estetické, nebo funkční účely. To může vyžadovat buď přesnější obrábění, nebo použití sekundárních procesů.


Měření drsnosti povrchu

Nejčastěji používaným měřítkem drsnosti povrchu je Ra, neboli průměrná drsnost povrchu. Měří odchylku od střední plochy povrchu v mikro-palce. Například hrubý povrch litinové pánve má Ra asi 2.000. Ultra-Hladký povrch zrcadla Hubbleho vesmírného dalekohledu je tak blízko nule, jak je možné dosáhnout (i když chyba menší než jedna-Byla nalezena padesátá velikost lidských vlasů a vyžadovala opravu). Obráběné díly mají tendenci někam padate mezi těmito dvěma čísly.

Někdy je drsnost na obráběném povrchu přijatelná. Obvykle z estetických důvodů, hrubší-než-jako-upřednostňuje se obráběný povrch. Matná povrchová úprava může eliminovat odrazy a je méně pravděpodobné, že zobrazí značky. Matných povrchů však nelze dosáhnout pouhým obráběním. K tomu potřebujete sekundární procesy, jako je tryskání perličkami nebo zhroucení keramickým substrátem.


Hladké povrchy

Existuje několik různých způsobů, jak dosáhnout hladší povrchové úpravy obráběného dílu. První faktor povrchové úpravy je určen samotným procesem obrábění, což vám umožní dosáhnout rovnováhy mezi rychlostí a hladkostí. Pokud potřebujete svůj díl rychleji, očekávejte Ra od 60 až 65. Pokud můžete pracovat s delším obratem, tato čísla drop s na potenciální Ra 32.

Co můžeš očekávat od svých částí? Rozbíjíme (odstraňujeme) hrany všech obráběných dílů. Všechny obráběné plastové díly jsou ponechány jako-obráběné, které mohou zanechat viditelné stopy po nástroji. Některé kovové díly naopak umožňují větší výběr. Je důležité si pamatovat, že přesnost-Obráběné díly mají často ostré hrany a měly by být zacházeny s opatrností.

Pokud chcete podrobně prohlédnout všechny naše konstrukční specifikace, tyto pokyny pro CNC frézování poskytují všechny potřebné informace.

Přesto, vyšší drsnost Ra 60 není to, co normálně považujeme za "hrubé." V Ra 60, povrch bude mít viditelné vířivé nástroje, ale nebude cítit hrubý na dotek. Potřebovali byste mikroskop, abyste viděli variace povrchu. Občas, v závislosti na aplikaci, může toto množství drsnosti vést k přírůstkovému opotřebení pohyblivé části a způsobit slabost, kdyže část je stresovaná. Mohlo by to dokonce umožnit korozi, aby se vaše části dostaly na nohu. To je to, kdee Přicházejí sekundární procesy.


Post-dokončení procesu

Sekundární dokončovací procesy jsou neuvěřitelně důležité a máme mnoho možností dosáhnout vyšší úrovně hotových obráběných dílů. Obráběné povrchy jsou obvykle vyhlazeny zrnitím nebo lapováním. Oba jsou podobné, ale používají jiné vybavení. V obou případech je díl opakovaně kreslen napříč řadou stále jemnějších-strukturovaná brusiva, dokud není dosaženo požadované hladkosti povrchu. V závislosti na tom, kolik kroků je aplikováno, může zrnití dosáhnout konečné povrchové úpravy mezi Ra 4 a 32. Lapování může vytvořit povrch Ra mezi 2 a 16. Nemělo by být žádným překvapením, že lapování je proces používaný k výrobě přesných astronomických dalekohledů zrcadla. Zatímco existuje překrývání relativní hladkosti, které lze dosáhnout buď zrnitím nebo lapováním, existuje celá řada faktorů, včetně ceny, které mohou dělat jeden nebo druhý proces vaší volby.

Stejně jako u kovových dílů mohou obráběné plastové díly používat různé procesy pro úpravu povrchové úpravy. Mějte na paměti, že plastové díly by mohly být poškozeny tryskáním perličkami, ale pokud jste ochotni přijmout toto riziko, můžete to udělat. Obvyklejší však, pokud je na plastových dílech potřeba matná úprava, používá se vstřikování, takže samotná kovová forma je perlově tryskána, aby výsledným dílům dodala hrubší povrch.

Pro lesklější povrch lze obráběné plastové díly leštit mokrým použitím-broušení. Stejně jako při kovovém zrnití se aplikuje postupně jemnější drtivost, dokud není dosaženo požadované úpravy. Existuje ještě jedna metoda úpravy pro vyhlazování obráběných plastových povrchů, zejména z čirých plastů v optických aplikacích. Obrábění, dokonce i s jemnými nástroji, obvykle zastřelí povrch čirého plastového dílu, což by bylo nepřijatelné, pokud je díl něco jako čočka. V takových případech plamenové leštění aplikuje právě dostatek tepla na zploštění světla-rozptýlení "kopců a údolí" na povrchu části. To umožňuje světlo procházet částí tak, jak by mělo, spíše než aby bylo rozptýleno mikroskopickou "geografií" jeho povrchu. Pouhým okem se vzhled části změní z zataženého na jasného.

Bez ohledu na požadovanou úpravu vašeho obráběného dílu -- zda matnější nebo leštěnější než "jako-obráběné"-- Může existovat několik způsobů, jak toho dosáhnout, například volba samotného obráběcího procesu nebo použití sekundárních procesů. Nejlepší přístup pro jakýkoli díl skutečně závisí na vaší aplikaci, časovém rámci, objemu výroby, rozpočtu a přesné povrchové úpravě, kterou potřebujete. Vzhledem k tomu, že změny obráběných dílů lze provádět poměrně rychle, můžete vyzkoušet několik možností a zjistit, která z nich funguje nejlépe pro vás. Naše interaktivní nabídky s zpětnou vazbou na výrobu poskytují užitečné informace při přijímání těchto rozhodnutí, ale někdy můžete potřebovat pomoc od našich techniků podpory, abyste zúžili své volby. Jsme tu, abychom pomohli.

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.

Pracovní pozice: Project Manager

oddělení: Engineer

Telefon společnosti: +86 0769-86651595

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 15322401809

webová stránka: fmmachining.infocsb2b.com

Adresa: 8# 1st Road of Xiangxi Gongye, Shipai Town, Dongguan, China 523000

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top