Vliv koroze kovů

Datum vydání:2021-01-19

Koroze, včetně kovu a nekovů, je proces ztráty a destrukce v prostředí okolních médií (voda, vzduch, kyselina, alkálie, sůl, rozpouštědlo atd.).Koroze kovů se vztahuje na zničení kovů v rámci chemického nebo elektrochemického působení okolních médií a často v rámci společného působení fyzikálních, mechanických nebo biologických faktorů.Vliv vlivných faktorů koroze kovů je následující:

1   .Environmentální faktory


A.   Vlhkost
Vlhkost, která ovlivňuje korozi kovů, je ve skutečnosti relativní vlhkost.Vzhledem k tomu, že relativní vlhkost vzduchu souvisí s tvorbou vodního filmu na kovu a tloušťkou vodního filmu vytvořeného.V čistém vzduchu, když relativní vlhkost dosáhne 100%, molekuly vody se kondenzují na kovovém povrchu a stanou se vodní dro& 35;112;destičky a vodní filmy.Avšak vzhledem k adsorpci vody na kovovém povrchu a nesrovnalostem kovového povrchu, je-li relativní vlhkost relativně nízká, určité množství vody adsorbováno na kovovém povrchu, aby se vytvořil vodní film.  


B. Kyslík
Hlavním korozním procesem v neutrálním médiu je depolarizace kyslíku.V reakčním vzorci O2 (katodová plocha)= > O2 + 2H2O + 4E -- > 40H-, kyslík je hlavní elektronový acceptor v katodu.Proto bez kyslíku nebude docházet k korozi kovů.Některé údaje ukazují, že v deoxidizované mořské vodě, železný hřebík nebude ztrácet lesk po namočení po desetiletí.V atmosféře je mnoho kyslíku a vodní fólie adsorbovaná na kovovém povrchu je velmi tenká, což umožňuje, aby se kyslík rozpustil a rozptýlil do katodové oblasti kovového povrchu.Kyslík hraje důležitou roli v korozi kovů.

C. Teplota
Rychlost všeobecné chemické reakce se zvyšuje se zvýšením teploty.Při atmosférické korozi kovů, je-li relativní vlhkost nad kritickým stavem, míra reakce se zvyšuje se zvýšením teploty.Podobně jako všeobecná chemická reakce se rychlost koroze zdvojnásobila, když se teplota zvýšila o deset kostek 8451;.  

D. Znečišťující ovzduší
Kromě vzduchu a vodní páry, atmosféra také obsahuje řadu nečistot znečištění.Nečistoty plynu zahrnují SO2, oxidy dusíku, CO2, HCl atd. Oceánská atmosféra obsahuje slané částice.V průmyslových oblastech se množství tuhého prachu, které klesá za čtvereční kilometr za měsíc, rovná desítkám tun.Tyto prachy zahrnují korozivní a nezávazné typy.Ačkoli korozivní prach nemůže přímo zkorodovat kov, může nepřímo podporovat korozi kovů.  


2.Kovové vlastnosti

A. Druhy kovů
Různé typy kovů mají různé tendence koroze.Díky termodynamické stabilitě jsou dražší kovy odolné proti korozi.Není mnoho takových kovů, jako je zlato, stříbro, platina, iridium, atd. existují v přírodě ve stavu prvků a nezhorší kvůli vlivu atmosférických faktorů životního prostředí.Hliník, chrom, titan a jiné kovy v přirozených podmínkách, vzhledem k roli atmosférického kyslíku, povrch může rychle tvořit stabilní pasivní film a odolnost proti korozi.  

B. Faktory z oceli
Odolnost vůči korozi oceli lze získat, pokud obsah materiálů odolných vůči korozi dosáhne určité hodnoty.Pokud je obsah chromu různých nerezových ocelí vyšší než 13%, lze na povrchu oceli získat stabilní pasivní film, který má dobrou odolnost proti korozi v atmosféře.Je-li měď obsažena v měděné oceli více než 2% měď, může být na povrchu měděné oceli vytvořena ochranná korozní vrstva.  


C. Kontakt různých kovů
Kontakt různých kovů podporuje korozi aktivních kovů.Například u měděných ocelových sestav se podporuje koroze oceli.Při styku se zinkem s ocelí je ocel chráněna, ale je urychlována koroze zinku.V této době se zinek stává takzvaným obětním anodem.Při styku s jinými kovy, je-li plocha kovu používaného jako katoda velká a kovová vrstva používaná jako anod malá, je koroze závažnější.

D. Stav povrchu kovu
Kovový povrch je hrubý, snadno absorbovatelný vlhkost a vytváří vodní film, a snadno se akumuluje prach, takže je snadnější být zkorodovaný než kovový povrch je hladký.Kovové výrobky se složit ým tvarem, konkávou, mezerou, drážkou, malým otvorem, zejména slepým otvorem, mohou výrazně snížit tlak par vodního filmu, čímž se sníží kritická relativní vlhkost tvorby vodního filmu, takže je snadnější podporovat elektrochemickou korozi kovu.

E. Procesní faktory
Kovové výrobky začínají ze surovin, a to prostřednictvím různých zpracování na produkty.Existuje celá řada zpracování za tepla a za studena J, montáž a řízení různých procesů, jako je kontrola, manipulace, atd. Kontakt se všemi druhy personálu, zpracování, manipulační stroje a zařízení, tyto faktory souvisejí s korozí kovových výrobků.Někdy jsou suroviny vážně zrezivělé a zkorodované díly nemohou být během zpracování zcela odstraněny, což vede k korozi konečných výrobků.Procesní materiály používané při zpracování, pokud nejsou po zpracování zcela odstraněny, také způsobí korozi kovových výrobků.  

3.Lidské faktory
Kvůli nějaké nedbalosti v řízení, koroze může být také způsobeno.Například hlína smíchaná v pracovní tekutině, nečisté manipulační zařízení, dlouhá doba obratu obrobků, špatná správa antikorozivního obalu skladů polotovarů a nečisté pracoviště budou mít dopad na korozi kovů.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top