Je CNC soustruh CNCnebo obráběcí centrum?šest výhod CNC obrábění

Datum vydání:2022-09-07

Vývoj numerické řídicí technologie je založen na numerických řídicích obráběcích strojích a vývoj numerických řídicích obráběcích strojů zažil pět generací numerických řídicích systémů, jako jsou elektronické trubky, tranzistory, malé-integrované obvody, velké-integrované obvody a malé počítače a mikroprocesory. Hardware-založený numerický řídicí systém implementovaný elektronickými obvody se obecně nazývá běžným numerickým řídicím systémem, zkráceně NC. Systém, označovaný jako CNC (čtvrtá generace) a MNC (pátá generace). Číselně řízené (CNC) obrábění je výrobní proces, který mnoho průmyslových odvětví začlenilo do svých výrobních procesů. Je to proto, že použití CNC strojů může zvýšit výrobu. Umožňuje také širší spektrum aplikací než ručně ovládané stroje. Je CNC soustruh nebo obráběcí centrum?

CNC soustruh je jedním z nejpoužívanějších CNC obráběcích strojů. Používá se hlavně pro řezání vnitřních a vnějších válcových ploch hřídelových částí nebo kotoučových částí, vnitřních a vnějších kuželových ploch libovolného úhlu, složitých rotujících se vnitřních a vnějších povrchů a válcových a kuželových závitů atd., a může provádět drážkování, vrtání, vystružování, vystružování otvorů a děr atd. Where Stejně jako při CNC obrábění, stroj pracuje prostřednictvím numerického řízení, ve kterém je specifikován softwarový program pro řízení objektu. Jazyk CNC obrábění, také známý jako G-Kód, slouží k řízení různých chování příslušného stroje, jako je rychlost, posuv a koordinace. Jednoduše řečeno, CNC obráběcí centra nezahrnují CNC soustruhy a CNC frézky. CNC obráběcí centra jsou také ve formátu CNC frézovacích strojů, ale mají pouze nástrojové zásobníky. Proto je CNC obráběcí centrum, které se liší od CNC soustruhů v následujících bodech:

1. Strukturální rozdíl:


CNC obráběcí centra jsou alespoň tři-osy řízené, zatímco CNC soustruhy jsou dvě-osy řízené.


2. Rozdíl mezi obráběcími nástroji:


CNC obráběcí centrum má zásobník nástrojů a CNC soustruh používá držák nástroje. V CNC obráběcích centrech existuje více typů zásobníků nástrojů než u CNC soustruhů. Existuje typ disku, typ klobouku, typ řetězu, typ létajícího talíře, synchronní typ atd. Kapacita nástrojů většiny zásobníků nástrojů je vyšší než u CNC soustruhových nástrojů. Kapacita nástroje regálu je velká.


3. Různý rozsah zpracování


Rozsah obráběcích center CNC je větší než rozsah CNC soustruhů. CNC CNC soustruhy se používají především k zpracování rotačních dílů.


4. Rozdíly v programování


CNC obráběcí centrum a CNC CNC soustruh programování jsou v některých aspektech podobné, ale programování CNC obráběcího centra je složitější.


CNC obrábění lze předem-naprogramovat rychlost a polohu funkcí stroje a provádět je prostřednictvím softwaru v opakujících se, předvídatelných cyklech s malým nebo žádným lidským zásahem. Při CNC obrábění jsou CAD výkresy ve 2D nebo 3D koncipovány a následně převedeny do počítačového kódu pro provedení CNC systémem. Po vstupu do programu zkouška obsluhy-spustí ho, aby se ujistilo, že v kódování nejsou žádné chyby. Díky těmto schopnostem byl tento proces přijat ve všech koutech výrobního průmyslu, přičemž CNC obrábění je obzvláště důležité při výrobě kovů a plastů. Výhody CNC obrábění se odrážejí zejména v následujících bodech:

1. CNC může automaticky zpracovat. CNC obrábění se obvykle vztahuje na přesné obrábění, které je numericky řízeno počítačem. Proto může být řízena programovými pokyny CNC obráběcího stroje a celý proces zpracování se automaticky provádí podle pokynů programu. Obráběcí stroj má vysoký stupeň automatizace, což výrazně snižuje náročnost práce pracovníků.


V současné době může mnoho CNC strojů běžet bez dozoru během celého obráběcího cyklu, což obsluze uvolní od dalších úkolů. To má několik vedlejších výhod pro uživatele CNC, včetně snížení únavy obsluhy, méně chyb způsobených lidskou chybou a konzistentní a předvídatelné doby obrábění pro každý obrobek.


2. Vysoce přesné CNC obrábění. Druhou největší výhodou CNC technologie je konzistence a přesnost obrobku. Typické dnešní přesnosti' CNC stroje dosáhly dvou tisíc až čtyř tisíc palců nebo 0,05 až 0,10mm, s opakovatelností blízko nebo lepší než osm tisíc palců nebo 0,02mm. To znamená, že po ověření programu lze snadno vyrobit dva, deset nebo tisíc identických dílů se stejnou přesností a konzistencí. Může být dosaženo hromadné výroby a kvalita produktu je snadno kontrolovatelná.

3, flexibilita CNC obrábění je silná. Vzhledem k tomu, že tyto stroje jsou provozovány počítačovými programy, je spuštění různých obrobků stejně jednoduché jako načítání různých programů. To také přináší další výhodu, rychlou konverzi. Vzhledem k tomu, že tyto stroje se velmi snadno nastavují a provozují a programy lze snadno načíst, mají velmi krátké doby nastavení.


4. Vysoká účinnost CNC obrábění. CNC obrábění může provádět více-souřadnicové vazby a dokáže zpracovat komplexní nulové body. Když je třeba změnit tvar a velikost dílů, musí být změněn pouze NC program, což šetří čas přípravy výroby.


5. CNC obrábění může zpracovávat složité profily, které jsou obtížně zpracovatelné konvenčními metodami, a dokonce zpracovávat některé nepozorovatelné obráběcí díly.


6. V případě více-odrůda, CNC malosériová výroba, vyrobená noblesní. com má vyšší výrobní efektivitu, což může zkrátit čas pro přípravu výroby, nastavení obráběcích strojů a kontrolu procesu a zkrátit dobu řezání díky použití optimálního množství řezu.


Výše uvedené jsou šest výhod CNC obrábění a zda je CNC obráběcí stroj nebo obráběcí centrum.

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Ruixin Precision Machinery Co. LTD
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Dongguan Ruixin Precision Machinery Co. LTD

Pracovní pozice: Business Development Manager

oddělení: Business Section

Telefon společnosti: +86-0769-85536862

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86-13619085530

webová stránka: rxcncmilling.infocsb2b.com

Adresa: You An, No.4, West First Street, Xingfa South Road, Wusha Liwu Sixth Industrial Zone, Chang \'an Town, Dongguan City

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top