O rušení katodového napěťového kuželu chráněného objektu

Datum vydání:2022-08-28

Proud při vadě antikorozního povlaku potrubí vstupuje do katodické ochrany a tvoří katodický kužel napětí v půdě. U antikorozního povlaku se silnou mechanickou pevností existuje příležitostně jen několik vad antikorozního povlaku a jsou vzdáleny od sebe.

V blízkosti těchto defektů je tvar potenciální linie podobný zemnímu desce a v další vzdálenosti je potenciál podobný tomu, který má pohřbenou zemi. Pokud existuje mnoho vad v antikorozním povlaku potrubí a tyto vady jsou blízko k sobě, tyto jednotlivé napěťové kužely jsou kombinovány tak, aby vytvořily válcové napěťové pole kolem potrubí. To je obvykle způsobeno nedostatkem anti-korozní nátěr pro staré trubkové tvarovky, špatná kvalita izolačního svaru, žádný anti-korozní nátěr pro elektrické připojení a vnější potrubí nebo pouzdro atd. staré potrubí potřebuje vysoký ochranný proud. Holý ocelový povrch v katodické ochranné půdě může vyžadovat hustotu ochranného proudu až 500 mA.-2, zejména v dobře větraných podmínkách, vytváří napěťový kužel několika set milivoltů.

Prostřednictvím zakopaného potrubí v oblasti napěťového kuželu katodického ochranného potrubí je detekován ochranný proud mimo napěťový kužel. Když potrubí opustí oblast katodového napětí, nechráněné potrubí bude mít anodickou korozi. Potenciál postiženého potrubí měřený referenční elektrodou na povrchu křížového bodu je především odporové napětí drop způsobený ochranným proudem proudícím z půdy do vadné části katodického ochranného potrubí.

Vzhledem k tomu, že napěťový kužel katodického ochranného potrubí naruší vnější potrubí, může být vyhodnocen měřením poklesu napětí na povrchu půdy. Proto není nutné stanovit měřicí body na každém křižovatce pro určení rušení katodických ochranných zařízení na vnějších potrubích.

Shandong Linyi Bosi vodivé materiály Co., Ltd. je vysoký-Technologický podnik specializující se na výrobu MMO flexibilní anody, vodivé polymerové flexibilní anody a titanové povlakované anody, především poskytující katodickou ochranu technologii, inženýrský design, instalaci a technické služby. 

Tel:+86 17568010262.0539-3712117.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top