Slitina hliníku

Datum vydání:2022-08-28

Slitina hliníku je slitina, ve které je hliník (Al) převládajícím kovem. Typickými legovacími prvky jsou měď, hořčík, mangan, křemík, cín, nikl a zinek. Existují dvě hlavní klasifikace, jmenovitě lité slitiny a kované slitiny, z nichž obě jsou dále rozděleny do kategorií teplo-léčitelné a neléčitelné-teplo-Léčitelné. Zhruba 85% hliníku se používá pro kované výrobky, například válcované desky, fólie a extruze. Náklady na výnos litých hliníkových slitin-účinné produkty díky nízkému bodu tavení, i když mají obecně nižší pevnost v tahu než kované slitiny. Nejdůležitějším systémem litých hliníkových slitin je AlSi, kdee vysoké hladiny křemíku (4.0)13%) přispívají k poskytnutí dobrých vlastností odlitku. Slitiny hliníku jsou široce používány ve strojírenských konstrukcích a součástech, kdee je požadována nízká hmotnost nebo odolnost proti korozi.

 下载 (1).jpg

Slitiny složené převážně z hliníku jsou v letecké výrobě velmi důležité od zavedení kovu-letadlo s kůží. Hliníkslitiny hořčíku jsou lehčí než jiné slitiny hliníku a mnohem méně hořlavé než jiné slitiny, které obsahují velmi vysoké procento hořčíku.

 

Povrchy ze slitin hliníku vytvoří bílou ochrannou vrstvu oxidu hliníku, pokud zůstanou nechráněny anodováním a/nebo správné postupy lakování. V mokrém prostředí může dojít k galvanické korozi, když je slitina hliníku umístěna do elektrického kontaktu s jinými kovy s pozitivnějším korozním potenciálem než hliník a je přítomen elektrolyt, který umožňuje iontovou výměnu. Označováno jako odlišné-Kovová koroze, tento proces může nastat jako peeling nebo jako mezikrálová koroze. Slitiny hliníku mohou být nesprávně tepelně zpracovány. To způsobuje oddělení vnitřních prvků a kov pak koroduje zevnitř ven.

 

Složení hliníkových slitin jsou registrovány v Aluminum Association. Mnoho organizací publikuje konkrétnější normy pro výrobu hliníkových slitin, včetně organizace Společnosti automobilových inženýrů, konkrétně její podskupiny leteckých standardů a ASTM International.

下载.jpg

Inženýrské použití a vlastnosti slitin hliníku

Slitiny hliníku s širokou škálou vlastností se používají ve strojírenských konstrukcích. Slitinové systémy jsou klasifikovány podle číselného systému (ANSI) nebo podle názvů označujících jejich hlavní složky slitin (DIN a ISO). Výběr správné slitiny pro danou aplikaci vyžaduje úvahy o její pevnosti v tahu, hustotě, tvárnosti, zpracovatelnosti, svařitelnosti a odolnosti proti korozi, abychom jmenovali jen několik.-k-hmotnostní poměr. Na druhou stranu je čistý hliníkový kov pro takové použití příliš měkký a nemá vysokou pevnost v tahu, která je potřebná pro letadla a vrtulníky.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • MiXiao Tech
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top