Transformace pevné látky aditivu vyráběná slitina Inconel®625 při 700 ° C (3)

Datum vydání:2021-10-09

Figure 2 znázorňuje SEM obrazy AM IN625 do čtyř různých podmínek (obrázek 2a, jak je-fabricated, Obrázek 2b, jednu hodinu při 700 ◦C, 2c, 24 h při 700 ◦C a obrázek 2d, jedna hodina při 800 ◦C), přičemž zobrazované plochy rovnoběžné se směrem sestavení. Dendritické mikrostruktura je vidět ve všech čtyřech obrazech. Analýza EDS z jako-fabricated vzorku ukazuje, že mezidendritické regiony jsou obohaceny Nb a Mo, a dendritické regiony jsou obohaceny Ni a Cr. Účinky různých podmínek tepelného zpracovánína mikrostruktur jsou jemné, s jedním-hour tepelném zpracování při 700 ◦C vedoucí k žádné vizuálně pozorovatelné rozdíly za podmínek měření. Naproti tomu prodloužené tepelné zpracování při 700 ◦C podporuje tvorbu sraženin a morfologie krevních destiček v blízkosti mezidendritických oblastí. Morfologie této fáze je v souladu s předchozím pozorováním, delta fáze, snukleace z δ fáze je výhodnější s vyšší koncentrací Nb a Mo [33].

图片2.png

Figure 1. stabilní-state Nb isopleth část IN625 fázového diagramu konstruovány za předpokladu, že složení Ni-20.7Cr-8.83Mo-0.72Fe-0.35Ti-0.28Al-0.18Co-0.13Si-0. 04Mn-0.01C (hmotnostní%).

 

图片3.png

Figure 2. Mikrostruktura v AM IN625 za čtyř různých podmínkách (A), jak je-fabricated, (b) po jednom-hour teplo zpracování při 700 ° C, (c) po tepelném zpracování 24 hodin při teplotě 700 ° C, a (d) po jednom-hour tepelného zpracování při 800 ° C. Zobrazované plochy jsou rovnoběžné se směrem sestavení. Červené šipky v (c, d) zdůrazňují destiček delta fáze sraženiny.


jedena-hour tepelné zpracování při 800 ◦C vede k podobné změny mikrostruktury s tvorbou delta fáze sraženiny, jak je vidětna obr 2c (24 h při 700 ◦C). Upozorňujeme, že v obou obrázku 2c, d, delta sraženiny mají srovnatelné velikosti. Rozdíl v délce trvání tepelného zpracování ukazují, že srážení kinetika sraženin delta fáze je mnohem zrychlil 800 ◦C, ve srovnání s 700 ◦C, což je v souladu s TTT diagramů [33,36] dříve vyrobených pro AM IN625. Toto zpomalení sraženiny růstu může být významný pro zbytkovou-stress úleva tepelném zpracování. Předchozíneutronové difrakce zbytkovýchnapětí pokusy prokázaly, že jedna-hour tepelné zpracování při 870 ◦C [6] a dva-hour tepelné zpracování při teplotě 800 ◦C [10] se může účinně snížit pnutína méněnež 13% z počáteční, jako-fabricated úrovních. Nicméně, tepelné zpracování při těchto teplotách vytváří příznivé termodynamické podmínky pro srážení precipitátů delta fáze. V obou případech (jedna hodina při 870 ◦C a dvě hodiny při teplotě 800 ◦C), přičemž hlavní rozměr precipitátů delta fáze má srovnatelnou jmenovitý rozměr ≈500nm [21,24]. Tyto velké precipitáty přednostně růst v mezidendritických oblastech a snižují tažnost, lomovou houževnatost a odolnost proti korozi IN625 [37,38].

Figure 3 ukazuje in situ XRD údaje AM IN625 získaných během izotermické hold 700 ◦C dobu 10,5 hodiny. Údaje XRD získaná před tepelným zpracováním při teplotě místnosti,naznačují, že IN625 ve svém jako-fabricated stavu má FCC matricovou fázi s mřížkovou konstantou (3.595 ± 0,002) A, bez dalších detekovatelných fází. Je třeba poznamenat, že měření synchrotron XRD byly provedeny s vysokým tokem a vysoce penetrační x-rays použitím jediné-photon detektoru počítání. Tato citlivost měření znamená, že rovnovážné fáze předpovězené ve fázovém diagramu,než matricové fázeneměl dostatek času k vytvoření v jakémkoli významném množství během sestavení. Jednofázový jako-fabricated matrice fáze představuje výchozí bodnásledné pevné-state phase transformatION.

图片4.png

Figure 3. V situ synchrotron XRD údaje získané během izotermické tepelné zpracování AM IN625 při 700 ◦C. Vložka ukazuje vývoj vrcholu δ 012 a δ 211 špiček. Časový sběr dat se řídí šipkou barevné škály. Vypočtené tyčinky vzory odpovídat matricové fáze FCC a kosočtverečné delta fáze.


in situ XRD údaje získané při tepelném zpracování umožňují sledovat transformaci tepelně indukované fáze. Jak je znázorněnona obrázku 3, data XRD postupně vyvíjely 700 ◦C, s hlavním rysem je monotónnínárůst intenzit píku znové řady špiček. Tytonové vrcholy patří do kosočtverečné struktury. Hůl vzoryna obrázku 3, jsou vypočtenyna základě kosočtverečné fáze mřížkových parametrů 5.109 Á, 4.232 Á a 4.487Å a fázi FCC s mřížkovou konstantou 3.626 A, v daném pořadí. Tyto příhradové parametry jsou hodnoty při 700 ◦C přímo porovnat vzory držet a in situ experimentální data. Delta vrcholy jsou slabé. Proto jsme použili vložku pro zvýraznění času-dependent změny dvou charakteristických vrcholů fáze delta (A 012 a delta 211). Kromě kontinuálního růstu intenzity píku jsme také pozorovali zúžení šířky píku, který je indikativní sraženiny růstu.

a pečlivé analýzy založenéna in situ XRD může odhalit strukturální změny jak v matrici FCC a sraženin. Obrázek 4 ukazuje vývoj v mřížkové konstanty matrice FCC. Pozorovali jsme monotónní pokles v mřížkové konstanty, což ukazuje, že prvky s velkými atomy s poloměry, jako Nb a Mo, byly postupně vymizí z matrice. Tento jev je v souladu s vysrážení delta precipitátů fáze, které spotřebovávají Nb a Mo, jak je znázorněnona obrázku 3. Tato redukce matrice mřížka parametr spojený s vysrážení δ fáze sraženin je také pozorován v provozu-exposed IN625 [39] , kromě toho, že je zapotřebí prodloužený tepelné zpracování (500 h) při teplotě 850 ◦C pro změnu mřížkového parametru je detekovatelný.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Pracovní pozice: Product manager

oddělení: Market Department

Telefon společnosti: +86 021-59150215

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 13817160919

webová stránka: lanzhusuperalloy.infocsb2b.com

Adresa: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top