Klasifikační základna čerpadla

Datum vydání:2020-08-11

(1) Pracovní princip

1) Pracovní princip lze rozdělit na typ čepele, typ objemu a další formy.

Lopatková čerpadla, spoléhající se na dynamický účinek rotujícího oběžného kola na kapalinu, nepřetržitě přenášejí energii na kapalinu, takže se zvyšuje kinetická energie (hlavně) a tlaková energie kapaliny, a pak se kinetická energie přemění na tlakovou energii skrz vytlačovací komoru. Dělené na odstředivé čerpadlo, čerpadlo s axiálním průtokem, čerpadlo s částečným průtokem a vířivé čerpadlo.

Pozitivní objemová čerpadla, která se spoléhají na periodickou změnu objemu utěsněného pracovního prostoru obsahujícího kapalinu, periodicky přenášejí energii na kapalinu, takže tlak kapaliny se zvyšuje, aby vytlačovala kapalinu, a lze ji rozdělit na pístová čerpadla podle pohybové formy pracovního prvku a rotačního čerpadla.

Jiné typy čerpadel přenášejí energii v jiných formách. Například, tryskové čerpadlo se spoléhá na vysokorychlostní vstřikování pracovní tekutiny, aby nasalo tekutinu, která má být dopravena do čerpadla, a smíchala ji za účelem výměny hybnosti pro přenos energie; čerpadlo vodního kladiva používá část vody proudící během brzdění ke zvýšení energie do určité výšky; elektromagnetické čerpadlo vytváří Energizovaný tekutý kov proudí působením elektromagnetické síly, aby se uskutečnil transport. Kromě toho lze čerpadla také klasifikovat podle povahy, způsobu řízení, struktury a použití dopravované kapaliny.

2) Klasifikováno podle počtu pracovních oběžných kol

Jednostupňové čerpadlo: to znamená, že na hřídeli čerpadla je pouze jedno oběžné kolo. Vícestupňové čerpadlo: to znamená, že na hřídeli čerpadla jsou dvě nebo více oběžných kol. V tomto okamžiku je celková hlava čerpadla součtem hlav vyrobených n oběžnými koly.

3) Klasifikováno podle pracovního tlaku

Nízkotlaké čerpadlo: tlak je nižší než 100 metrů vodního sloupce; Středotlaké čerpadlo: tlak je mezi 100 a 650 metrů vodního sloupce; Vysokotlaké čerpadlo: tlak je vyšší než 650 metrů vodního sloupce. (Vícestupňové odstředivé čerpadlo může dosáhnout 2800 metrů)

4) Klasifikováno podle způsobu přívodu vody na oběžné kolo

Jednostranné vstupní čerpadlo: také nazývané jedno sací čerpadlo, to znamená, že na oběžné kolo je pouze jeden přívod vody; Oboustranné sací čerpadlo: nazývá se také oboustranné sací čerpadlo, to znamená, že je na obou stranách oběžné kolo. Jeho průtok je dvojnásobný než u sacího čerpadla, které lze zhruba považovat za oběžné oběžné čerpadlo s jedním sacím čerpadlem sestavené zády k sobě.

    04.jpg

5) Klasifikováno podle spojového švu skříně čerpadla Vodorovně dělená pumpa: Na vodorovné rovině prochází osou čára spojovací šev. (Nejběžnějším horizontálním děleným čerpadlem je čerpadlo s dvojitým sacím výkonem.) Svislé kloubové čerpadlo: kloubová plocha je kolmá k ose osy. 6) Klasifikováno podle polohy hřídele čerpadla Horizontální čerpadlo: Hřídel čerpadla je ve vodorovné poloze. Vertikální čerpadlo: Hřídel čerpadla je ve svislé poloze.

7) Klasifikováno podle způsobu, kterým je voda z oběžného kola vedena do vytlačovací komory

Volutové čerpadlo: Jakmile voda vytéká z oběžného kola, vstoupí přímo do pouzdra čerpadla se spirálovým tvarem. Čerpadlo vodicí lopatky: Poté, co voda vytéká z oběžného kola, vstoupí do sestavy vodicí lopatky mimo ni a poté vstoupí do další fáze nebo odtéká do výstupní trubky. (Běžně se používá u vícestupňových čerpadel a čerpadel s axiálním průtokem)

22.jpg

(2) Princip fungování

Oběžné kolo složené z několika zakřivených lopatek je umístěno v pouzdru čerpadla s volutovým průchodem. Oběžné kolo je upevněno k hřídeli čerpadla a hřídel čerpadla je spojen s motorem, který může být poháněn tak, aby se otáčel motorem. Sací otvor je umístěn ve středu pouzdra čerpadla a je připojen k sacímu potrubí a na spodní straně sacího potrubí je nainstalován zpětný ventil. Stranou skříně čerpadla je vypouštěcí otvor, který je spojen s vypouštěcím potrubím a je vybaven regulačním ventilem.

Důvod, proč odstředivá čerpadla mohou transportovat kapaliny, závisí hlavně na odstředivé síle generované vysokorychlostními rotačními oběžnými koly, takže se nazývají odstředivá čerpadla.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Lingtian Cooling Equipment Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top