Transformace pevné látky aditivu vyráběné inconel®625 slitiny při 700 ° C (5)

Datum vydání:2021-10-11

Figure 7b ukazuje vývoj průměrné tloušťky (menší rozměr) a průměrem (hlavní rozměr) z δ fáze sraženiny při 700 ◦C jako funkce času. Tloušťka a průměr ukazují podobný trend, s počátečním rychlým zvýšenímnásledným postupným zvyšováním. Na konci tepelného zpracování, střední tloušťka a průměr jsou 34 ± 2nm a 154 ± 7nm, resp. Tyto hodnoty jsou výrazně menšínež hodnoty získané z AM IN625 po 10 h při 870 ◦C, where průměrná tloušťka a průměr jsou 52 ± 5nm a 961 ± 94nm, respektive [21], což opět ukazuje, že významně pomalejší srážek kinetika v množství 700 ◦C. V rámci typického zbytkového pnutí tepelným zpracováním, po jednom-hour tepelném zpracování při 870 ◦C, střední tloušťka a průměr jsou 45 ± 4nm a 424 ± 40nm, respektive [21]; po tepelném zpracování dvou-hour při 800 ◦C, střední tloušťky a průměru, v závislostina stavu, sestavení rozsahu mezi 61nm až 77nm a 416nm do 634nm, respektive [24]. Jinými slovy, snížení pnutí tepelným zpracováním při 700 ◦C tak dlouho, jako je 10 výsledků h v delta precipitátů fáze podstatně menšínež ty, které vytvořil během typické zbytkového pnutí tepelným zpracováním AM 625.

Je je třeba poznamenat, že kontinuální zhrubnutí delta precipitátů fáze pozorovány při 870 ◦Cnebylo patrné při 700 ◦C, cožnaznačuje, stabilitu vůči významným hrubnutí 700 ◦C, což je pravděpodobně z důvodu stabilizace poskytnutých elastické energie z kmen pole obklopené sraženin [49]. Tento omezený růst precipitátů delta fáze během dlouhého tepelném zpracování při 700 ◦C je významné, protože zarostlých δ fáze vede ke sníženínapětí zlomeniny [50]. Navíc,nedávný přehled ukazuje, že přímá stárnutí při 700 ◦C po dobu 24 hodin vede knejvyšší hlášených UTS (1222 MPa) a mez kluzu (1012 MPa) pro AM IN625, cožnaznačuje, že tvorba malých sraženin slouží ke zlepšení mechanické síla [51].

   v porovnání s dříve popsanými kinetiky při 800 ◦C a 870 ◦C, jsme pozorovali významně pomalejší srážení δ fáze sraženiny při 700 ◦C v AM IN625 , Racionalizovatnaše pozorování jsme použili termodynamické výpočty pochopit vysrážení kinetiky.

Vnašich simulacích jsme předpokládali, že všechny sraženiny jsou kulovité. Také se předpokládá, ženukleace docházína dislokací, protože pre-existing rozhraní pomáhá snížit povrchové energie bariérunukleace [52]. V AM zpracování, compressiontension zbytkové pnutí cykly indukované lokalizovaným, extrémní vytápění a chlazení podmínek způsobit heterogenní distribuci místních dislokační hustoty [53]. V souladu s předchozí práce [33], předpokládali jsme, že hustota dislokace je ≈5 x 1011 m-2. Tato hustota dislokací odpovídá hustotěnukleační místa ≈1021 m-3. Pro srážení simulaci jsme uvažovali δ, γ 00, karbid MC, u, a? Sraženin, s fází matrice je γ. Předpokládali jsme, že mezifázové energie jsou 20 mJ/m2, 55 mJ/m2, 60 mJ/m2, 200 mJ/m2, a 200 mJ/m2 pro γ/γ 00, γ/δ, γ/MC, γ/?, a γ/σ rozhraní, v tomto pořadí. Více informací o simulaci lzenalézt elsewhere [33].

V důsledkem mikrosegregace, složení mezi sousedními mezidendritických oblastechnení jednotná. Předchozí měření SEM ukázaly, že sekundární dendritické rameno rozteč jako-fabricated AM IN625 je ≈300nm [19]. DICTRA simulace ukazuje, že se omezujena mikrosegregace ≈20nm od mezidendritických center [33]. Jinými slovy, průměrné složení představuje dobré přiblížení pro přerozděleného kompozice. Obrázek 8 znázorňuje srovnání mezi experimentálními výsledky a předpovědi TC-PRISMA o jmenovité složení. Vzhledem k tomu, předpokládáme sférický tvar pro sraženin v simulaci jsme převedli pozorovanou velikost krevních destiček do poloměru otáčení (Rg) pro přímé porovnánínásledující RG2=R2/2+D2/12, wherae R a D znamená jednu-half o průměru a tloušťky jak je uvedeno v obrázku 7b, v tomto pořadí. Obrázek 8a ukazuje, že model-predicted poloměr a měření účinného Rg mají podobný kinetické trend se simulovaným poloměrem oněco menšínež experimentální hodnoty, jak se odráží v Rg. Když jsme se simulovat srážecí reakci s kompozicí přizpůsobena obohaceného mezidendritické regionu,naše simulace předpovědět mírně větší sraženiny s podobnou kinetickou časovém měřítku. Proto se očekává, že bude blíže experimentálních hodnot vážený průměr ze simulovaného sraženiny poloměry spojené s mezidendritických regiony a dendritů. Obrázek 8B ukazuje, že simulované čas-dependent objemový podíl a experimentální objemový podíl, získaný po protokol je uvedeno výše, mají podobný trend, kromě toho, že experimentální hodnota je menší o faktor ≈5. Tento rozpor je podobný dříve oznámených výsledků získaných při 800 ◦C a 870 ◦C. Několik faktorů může přispět ke kvantitativnímu rozdílu, včetně předpokládaného sférické geometrie sraženin, hustoty dislokací a teploty-dependence z mezifázové energie. Bez ohleduna tyto výhrady,naše výsledky stále představují dobrou shodu mezi simulací a experimenty s ohledemna orientační charakter simulací.

图片9.png

Figure 8. (a) Srovnání vypočtené (simulované) poloměr a experimentální střední poloměr setrvačnosti delta precipitátů fáze při 700 ◦C jako funkce žíhání čas. Zde jsme předpokládali sférickou morfologii pro sraženin pro simulaci. V souladu s tím jsme vypočítali poloměr setrvačnosti destiček delta fáze sraženinyna základě experimentálních hodnot uvedenéna obrázku 7b. (B) Porovnání mezi vypočtenou a experimentální objemového podílu z δ fáze sraženiny při 700 ◦C jako funkce času.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Pracovní pozice: Product manager

oddělení: Market Department

Telefon společnosti: +86 021-59150215

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 13817160919

webová stránka: lanzhusuperalloy.infocsb2b.com

Adresa: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top