Minulost a přítomnost austenitické nerezové oceli

Datum vydání:2021-01-11

Od třicátých let, aby se zlepšila odolnost proti kyselé korozi, zejména proti korozi kyseliny sírové, byl obsah molybdenu a chromu v austenitické nerezové oceli neustále zvýšen, a super austenitické nerezové oceli bylo postupně vyvinuto.Ve Francii a Švédsku byla vyvinuta slitina obsahující 20%Cr-25%Ni-4.5%Mo-1.5%Cu a pojmenovaná 904L. Ve Spojených státech byla vytvořena slitina č. 20 obsahující 20%Cr-30%Ni-2.5%Mo-3.5%Cu%Cu podobným způsobem.Vývoj slitiny č. 20 a 904L položil základy pro vývoj super austenitické nerezové oceli.


V padesátých letech vyrobila společnost Avista Steel ve Švédsku první nerezovou ocel obsahující 6% molybden pro použití ve speciálních prostředích.Obsah hlavní slitiny je: 16.5%Cr-30%Ni-6%Mo, což je embryonální forma 254SMO později.Spojené státy také vyvinuly AL-6X na počátku sedmdesátých let. Hlavní obsah slitiny je: 20% Cr-25%Ni-6%Mo. Hlavní použití této oceli je tenkě-stěné kondenzované trubky chlazené mořskou vodou v elektrárnách.Vysoký obsah slitiny činí tuto nerezovou ocel snadnou výrobou srážek kovové střední fáze, čímž brání výrobě neprůhledných průřezů nebo trubek.

Na počátku sedmdesátých let umožnila inovace v oblasti technologií AOD lepší kontrolu procesu přidávání legačních prvků.Značně se zlepšil také přidání a kontrola speciálního dusíku a proces odstraňování škodlivých stopových prvků.Všechny jsou pro výrobu vyšší legace.Superrakouská nerezová ocel položila základy.


V 1976, Švédsko Avista Steel Co., Ltd. vyvinul nový typ 6% Mo nerezové oceli, a to Avensta254SMO, který také získal patent.Vzhledem k tomu, že přidání dusíku zpomaluje srážení kovové mesofázy, je prospěšné pro výrobu silnějších materiálů, jako jsou středně silné desky a tlusté trubky.Zároveň se výrazně zlepšila odolnost vůči korozi a mechanické vlastnosti.Společným rysem super austenitické nerezové oceli obsahující 6% Mo je, že všechny mají velmi vysokou odolnost proti důlky a koroze štěr.Proto byl široce používán v pobřežním a odsolovacím průmyslu, ošetření mořské vody, odsíření spalin a dalších zařízeních.Vznik Avesta 254SMO je začátkem industrializace a komercializace 6Mo super austenitické nerezové oceli.

V osmdesátých letech vyvinuly Švédsko i Německo slitiny obsahující více chromu, manganu a molybdenu a vysoký obsah dusíku.Typická třída oceli je 654SMO, která obsahuje asi 3% Mn, 0.5% N, a 7% Mo. 654SMO je super austenitický nerezový ocel obsahující 7% molybden, a jeho odolnost proti korozi je srovnatelná s nejlepšími slitinami na bázi niklu.Vznik Avensta654SMO je milníkem v vývojové historii austenitické nerezové oceli.


V současné době, vzhledem k vysoké odolnosti vůči korozi, vysoké pevnosti, vysoké odolnosti, vynikající zpracování a nákladové výhody, super austenitické nerezové oceli byl široce používán v oblasti chemického in ženýrství a mořské inženýrství, a dokonce nahrazen nikl-bázi odolnosti proti korozi v některých oblastech.Slitiny a titanové slitiny se stanou velmi důležitou třídou speciálních materiálů.







Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Pracovní pozice: Product manager

oddělení: Market Department

Telefon společnosti: +86 021-59150215

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 13817160919

webová stránka: lanzhusuperalloy.infocsb2b.com

Adresa: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top