WHO tým pro sledování původu viru přijíždí do Wuhanu.

Datum vydání:2021-01-15

Ve čtvrtek dorazil mezinárodní odborný tým ze Světové zdravotnické organizace do Wuhanu, provincie Hubei, aby spolupracoval se svými čínskými protějšky na vyhledávání původu a vědeckém výzkumu nového koronaviru.


Tým přistál na mezinárodním letišti Wuhan Tianhe ve čtvrtek ráno, wher& 35; 101; obdrželi stěr hrdla a sérové protilátkové testy na coronavirus před vstupem do 14-denní karantény, podle Čínské globální televizní sítě.


Mluvčí ministerstva zahraničí Zhao Lijian řekl na pravidelném zpravodajství v Pekingu ve čtvrtek, že během své karantény budou odborníci WHO vyměňovat prostřednictvím videospojení s čínskými vědci a lékařskými odborníky.


Všichni členové týmu měli před cestou několik testů na COVID-19 ve svých domovských zemích.


WHO potvrdila, že mezinárodní tým 13 vědců ve Wuhanu dorazil na místo na sociálních médiích, které také řeklo, že další dva vědci jsou stále v Singapuru, aby byli znovu testováni poté, co byly testovány pozitivní na protilátky spojené s COVID-19.


Před návštěvou expertní týmy WHO pro vyhledávání původu nového koronaviru navštívily Čínu dvakrát, v únoru a červenci, na pozvánkě Číny& 35;39;Obě strany si nadále vyměňovaly informace o nejnovějším pokroku při sledování původu a spolupracovaly na formulování plánu spolupráce s Čínou v rámci širšího plánu globální spolupráce při sledování původu viru.


Generální ředitel WHO Tedros Adhanom Ghébreyesus na dřívějším mediálním briefingu prohlásil, že je potěšen, že tým s členy ze zemí, včetně Spojených států, Ruska a Japonska, by cestoval do Číny pro společný vědecký výzkum původu se svými čínskými protějšky.


" Vědecké důkazy povedou k hypotézám, které pak budou základem pro další dlouhodobé studie, " Řekl to. " To je důležité nejen pro COVID-19, ale i pro budoucnost globální zdravotní bezpečnosti a pro zvládnutí hrozeb vznikajících nemocí s pandemickým potenciálem. "


Bude velmi obtížným úkolem nalézt původ nového koronaviru a v uplynulém roce nebyl učiněn žádný významný pokrok, uvedli někteří odborníci.


Přestože byly některé z prvních případů COVID-19 nahlášeny na trhu s mořskými potravinami Huana ve Wuhanu v prosinci 2019, nebyly nalezeny žádné důkazy, které by spojovaly trh s původem coronaviru, navzdory velkému úsilí čínských výzkumných pracovníků nalézt odpověď, Gao Fu, ředitel Čínského centra pro kontrolu a prevenci nemocí,To bylo v předchozím rozhovoru.


Nejnovější výzkum a objevy o nejranějších případech viru v některých jiných zemích poukázaly na možnost, že virus může existovat v přírodě dlouhou dobu, než byly oznámeny první případy COVID-19, řekl.

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top