Jaké jsou různé typy CNC frézovacích strojů?

Datum vydání:2022-08-22

Jaké jsou různé typy CNC frézovacích strojů?

70 -8-8.jpg

Níže je stručný přehled různých typů CNC frézovacích operací, které se používají.


horizontální frézování

U horizontálních strojů je vřeteno rovnoběžné s povrchem obrobku. Může vytvářet ploché, ploché, úkosy a drážky na obrobku.


frézování konců

Vertikální frézování můžete představit jako vrtací operaci, protože vřeteno je kolmo na stacionární obrobek nebo rovnou pohyblivou plochu obrobku.


Pro více informací o procesu se můžete podívat na naše srovnání horizontálních a vertikálních frézek.


Více-osové frézování

V multi-osové frézování, nástroj se může pohybovat ve čtyřech nebo více směrech.


V případě pěti směrů se stroj nazývá 5-osový stroj. Čím vyšší je osa, tím složitější části lze vytvořit.


Sloupcové a kolenní frézování

Sloupové a kolenní frézky jsou také známé jako frézky s proměnnými otáčkami. U těchto strojů je vertikální pohyb sloupcové a kolenní sestavy velmi přesný pro přesné vertikální frézování.


Frézovací stroj

Na beranovém frézu lze nástroj posunout dopředu nebo dozadu na vodorovné ose. To se provádí pohyblivým pístem připevněným k vřetenu.


Frézka na výrobu pevných lůžek

V těchto strojích nedochází k pohybu stojanů, kolen nebo sedel. Stacionární obrobek je na stole namontovaném přímo na posteli stroje. Tyto stroje jsou obvykle levnější než ostatní díky své jednoduché konstrukci.


Hoblovací a frézovací operace

Při čelním frézování dochází k řeznému úkonu v rovině lineárním relativním pohybem obrobku a řezného nástroje. Tyto frézky se používají k vytváření rovin.


Chcete-li se rozhodnout, který frézovací stroj potřebujete, můžete si přečíst naši podrobnou příručku.


Jaké jsou aplikace a použití CNC frézovacích strojů?

Chcete-li získat přesný obrázek o aplikaci CNC obrábění, nechte' rozdělit diskusi na dvě části-materiály, které podporuje, a průmyslová odvětví, která tento proces přímo či nepřímo využívají.


Již jste obeznámeni s CNC frézováním, které se používá k tvarování a tvarování dílů. Zde jsou materiály, na které můžete aplikovat CNC frézování:


Materiály kompatibilní s CNC frézováním

Kov je jedním z nejběžnějších materiálů pro frézování. Kovy taví při velmi vysokých teplotách, čímž jsou nepoužitelné pro procesy, jako je 3D tisk. Proto je CNC frézování nejlepším způsobem, jak tvořit kov.


Plasty a elastomery jsou také vhodné pro CNC frézování díky svým fyzikálním a chemickým vlastnostem. Použití vysokoteplotních metod s plasty často mění jejich chemické složení.


Navíc uvolňují toxické výpary při ohřívání. Proto jsou pro tyto materiály ideální procesy bez tepla jako CNC frézování.


Keramika a kompozity mají často teplotu-odolné vlastnosti, které je činí nevhodnými pro 3D tisk a lisování procesů. CNC frézování je pro tyto materiály nejlepší, protože funguje bez jakéhokoliv poškození materiálu.


Mnoho lidí dělá' To nevím, ale můžete také použít CNC frézování k tvarování skla. Sklo je křehké a snadno roztříštěné jinými formovacími procesy. Proto je CNC frézování správným nástrojem dobrou volbou pro tento typ materiálu.


Pro konkrétnější materiály a případy použití se podívejte na náš průvodce CNC frézováním materiálů a jak si vybrat jeden pro vaši aplikaci.


Průmyslová odvětví používající CNC frézky

Ty' Budete překvapeni počtem průmyslových odvětví, které používají CNC frézování.


Toto překvapení se samozřejmě vyřeší, když se v další části dozvíte o výhodách CNC frézování oproti jiným alternativám.


Jedním z nejoblíbenějších způsobů použití CNC technologie je rychlé prototypování, které návrhářům a inženýrům poskytuje rychlý a spolehlivý způsob, jak zjistit, jak bude produkt nebo díl vypadat v různých fázích vývoje.


Některá průmyslová odvětví, která používají CNC frézování, jsou:


auto

Automobilový průmysl vyžaduje velké množství služeb zakázkové výroby automobilových dílů. Díly jsou vyráběny na CNC frézkách pro výrobní proces a opravy.


letecký průmysl

Díky své extrémní přesnosti jsou CNC frézování pochopitelně široce používány v leteckém průmyslu, kdee technologie hraje zásadní roli při výrobě různých dílů používaných k zajištění bezpečnosti a řádné funkce letadel.


Letecký průmysl používá mnoho speciálních materiálů s velmi vysokou tvrdostí a odolností proti vysokým teplotám. Při tváření těchto materiálů se průmysl silně spoléhá na CNC frézky.


Některé z dílů vyráběných CNC technologií zahrnují komponenty motoru, komponenty podvozku a palivové desky.


výroba kovů

CNC frézky jsou páteří každého kovovýrobního průmyslu. CNC stroje jsou rychlé, automatizované a efektivní. Také funguje na všechny kovy. Takže ty' V každé kovovýrobně najdete frézku.


zemědělství

Zemědělská zařízení vyžaduje mnoho velkých nástrojů a komponent na zakázku. Ty byly vytvořeny pomocí CNC frézky' s zakázková výroba služby.


elektronický produkt

Díky vysoké univerzálnosti a přesnosti CNC frézek jsou ideální pro elektronický průmysl. CNC frézky mohou tvarovat nejen vodiče a kovy potřebné pro přenos, ale také polymerní desky, které tyto vodiče drží.


zdravotní

V lékařské oblasti se specializované komponenty používají nejen pro diagnostiku, ale také pro aplikace, jako je protetika. Ty jsou vytvářeny pomocí CNC frézování s vhodným designem.


CNC obrábění umožňuje vyrábět díly a nástroje z mnoha druhů titanu a nerezové oceli, materiálů běžně používaných k výrobě skalpelů, zdravotnických prostředků a implantátů.


obrana

CNC frézování se také používá k výrobě vojenských komponent. Ve skutečnosti nejstarší aplikace frézovacího procesu byla při výrobě zbraní. Dokonce i prototypy




Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Ruixin Precision Machinery Co. LTD
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Dongguan Ruixin Precision Machinery Co. LTD

Pracovní pozice: Business Development Manager

oddělení: Business Section

Telefon společnosti: +86-0769-85536862

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86-13619085530

webová stránka: rxcncmilling.infocsb2b.com

Adresa: You An, No.4, West First Street, Xingfa South Road, Wusha Liwu Sixth Industrial Zone, Chang \'an Town, Dongguan City

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top