Hlavní klasifikace superslitin

Datum vydání:2020-08-08

Hlavní klasifikace


Klasifikace pravolegovaných materiálů může být provedena podle následujících tří metod: podle typu matricového prvku, typu vyztužení slitin a metody tvarování materiálu.


První.Podle typu maticového prvku


Desítka 9332;Superslitina na bázi železa


Superslitiny na bázi železa lze také nazývat žáruvzdorné slitované oceli.Jeho matrice je Fe prvek, s malým množstvím Ni, Cr a dalších legovaných prvků přidané.Tepelně odolná slitinová ocel může být rozdělena na martenzit, austenit, hrudlit a feritická tepelně odolná ocel podle normalizačních požadavků.


Desítka 9333;Superslitina z niklu


Superslitiny na bázi niklu obsahují více než polovinu niklu a jsou vhodné pro pracovní podmínky vyšší než 1,000 obložení 176C. Pevné řešení a proces zpracování stárnutí mohou výrazně zlepšit odolnost vůči tečení a pevnost kompresoru.Pokud jde o vysoce teplotní slitiny používané v prostředí s vysokou teplotou, použití niklových superslitin daleko přesahuje použití slitin na bázi železa a kobaltu.Zároveň jsou niklové superslitiny také největší a nejpoužívanější superslitiny v mé zemi.Mnohé turbínové lopatky a spalovací komory turbínových motorů a dokonce i turbodmychadla používají jako přípravné materiály slitiny na bázi niklu.Po více než půl století se schopnost vysoce teplotních materiálů používaných v leteckých motorech odolávat vysokým teplotám zvýšila od 750 odst. 176C v pozdních 1940s a ž po 1,200 s 176C na konci devadesátých let. Je třeba říci, že to to obrovské zlepšení také vedlo k procesu odlévání a povrchové povrchové povrchové povrchové úpravy Rychlý vývoj v jiných oblastech.


Fáze 9334; superlegie na bázi kobaltu


Superslitiny na bázi kobaltu jsou založeny na kobaltu a obsah kobaltu je zhruba 60%.Současně je třeba přidat prvky jako Cr a Ni, aby se zlepšila tepelná odolnost superslitiny.Přestože tato superslitina má lepší tepelnou odolnost, je to tak, že výstup zdrojů kobaltu je relativně malý a zpracování je poměrně obtížné, takže množství kobaltových zdrojů není velké.Obvykle se používá při vysokých teplotách (600~ 1000 obložení 8451;) a vysoce teplotní součásti vystavené extrémnímu složitému namáhání po dlouhou dobu, jako jsou lopatky aeromotorů, turbínové kotouče, části spalovacích komor a letecké motory.Za účelem dosažení lepší tepelné odolnosti by měly být při přípravě za normálních podmínek přidány prvky jako W, MO, Ti, Al, Co, aby byla zajištěna vyšší odolnost proti tepelné únavě.




Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top