Porucha a údržba motoru chladicí věže

Datum vydání:2020-06-16

Chladicí věž potřebuje motor. Motor samotné chladicí věže by neměl mít chladicí ventilátor. Spoléhá na ventilátor chladicí věže, aby odváděl teplo, pokud se ventilátor chladicí věže otáčí správným směrem. Tento článek pojednává o poruše a údržbě motoru chladicí věže:

Porucha motoru: Vinutí statoru motoru je část, která vytváří točivé magnetické pole, které je ovlivněno vnikáním vlhkých par a ovlivní normální činnost motoru. Při dlouhodobém provozu motoru způsobí přetížení, přepětí, podpětí a poškození také poruchu vinutí statoru. Poruchy vinutí statoru jsou různé a nyní se analyzují a řeší poruchy motoru ventilátoru, který pracuje abnormálně kvůli vlhkosti.

58.jpg

1) Svorky a vinutí jsou vlhké. Motor ventilátoru používaný po dlouhou dobu v důsledku vlhkosti ve vlhkosti snižuje hodnotu izolačního odporu a dokonce ztrácí izolační účinek.

2) Stárnutí izolace. Dlouhodobé přetížení motoru vede k tepelnému stárnutí izolace vinutí a vedení, což snižuje nebo ztrácí izolační sílu a způsobuje elektrické poruchy, což vede k uzemnění vinutí. Fenomén stárnutí izolace spočívá v tom, že izolace je černá, žlutá a svěží.

23.jpg

3) Dlouhodobé používání ložiska po dlouhou dobu, nadměrné opotřebení, způsobující tření mezi statorem a rotorem, způsobující poškození povrchu železného jádra, což zase způsobuje zkrat mezi plechy z křemíkové oceli, zvýšení ztráty železa motorem, vnějším kroužkem nebo koulí loupání ložiska; vysoká teplota generovaná vysokorychlostním provozem Kuličky a ocelové kroužky se zbarvily do modré kvůli nedostatečnému mazání olejem; cizí předměty vstupují do ložisek, což způsobuje příliš vysokou teplotu motoru.

微信图片_20200611085434.jpg

Způsoby údržby a opravy poruchy motoru věže:

1) Je-li izolace vlhká, po zahřátí a vysušení se sníží odpor vinutí; pokud je izolační odpor stále velmi nízký, je zjištěno, že stator a jádro statoru jsou po testování zkratovány. účtováno. Vyžaduje se pečlivá kontrola, aby se oddělily zkraty statoru a jádra statoru a izolovaly je odděleně.

2) Stárnutí izolace. Vyměňte izolovaná stárnutí vinutí, podle potřeby přidejte izolační barvu do vinutých spojů, abyste zabránili zkratům mezi vinutími; poté proveďte experiment bez zátěže po dobu 8 hodin, změřte mezifázový odpor a sledujte činnost motoru. Pokud nenastane neobvyklá změna odporu, motor běží hladce a nárůst teploty je normální a výměna izolace je dokončena.

3) Selhání ložiska. Namontujte na motor speciální malý stahovák, zašroubujte zadní konec horního šroubu stahováku pomocí klíče na trubky a rovnoměrným otáčením horního šroubu odstraňte původní ložisko motoru. Odstraňte otřepy tenkým pilníkem a dalšími nástroji, naneste izolační barvu a zahřejte a vysušte. Po očištění nasaďte nové ložisko namazané a udržované, namažte měkkou měděnou tyč a rovnoměrně poklepejte na místo kladivem. Otáčejte rotorem motoru tak, aby běžel hladce a hladce bez hluku. Poté namontujte koncový kryt motoru a kryt ložiska motoru a namontujte řemenici motoru a převodový řemen.

33.jpg

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Lingtian Cooling Equipment Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top