Typy slitin titanu

Datum vydání:2022-08-22

Titan je považován za jeden z nejsilnějších kovů.

Jeho pevnost, odolnost proti teplu, vodě a soli a jeho nízká hmotnost z něj dělají ideální kov pro různé aplikace. Tyto aplikace sahají od šperků a zubních implantátů až po letadla a lodě.

Čistý titan je silný a odolný proti korozi. Slitiny titanu zachovávají stejnou pevnost a odolnost proti korozi, ale přebírá větší flexibilitu a tvárnost kovu, se kterým je kombinován. Titanové slitiny proto mají více aplikací než čistý titan.

Existuje šest stupňů čistého titanu (třídy 1,2,3,4,7 a 11) a čtyři odrůdy slitin titanuTitanové slitiny obvykle obsahují stopy hliníku, molybdenu, vanadu, niobu, tantalu, zirkonu, manganu, železa, chromu, kobaltu, niklu a mědi.

Čtyři třídy nebo odrůdy slitin titanu jsou

Ti 6AL-4V

Ti 6AL ELI

Ti 3al 2,5

Ti 5Al-2.5Sn

-------------------------------------

Ti 6Al-4V (stupeň 5)

Ti-6AL-4V Je nejčastěji používaná ze slitin titanu. To je proto běžně označováno jako titanová slitina "pracovní kůň." Předpokládá se, že se používá v polovině použití titanu po celém světě.

Tyto žádoucí vlastnosti dělají Ti-6AL-4V je populární volbou v několika odvětvích včetně lékařského, námořního, leteckého a chemického zpracování. Ti 6AL-4V se běžně používá k výrobě:

Letecké turbíny

Součásti motoru

Konstrukční součásti letadel

Spojovací prostředky pro letecký a kosmický průmysl

Vysoká-výkonné automatické díly

Námořní aplikace

Sportovní vybavení

-------------------------------------

Ti 6AL-4V ELI (třída 23)

Ti 6 AL-4V ELI je běžně odkazován na chirurgický titan kvůli jeho použití v chirurgii. Je to čistší verze stupně 5 (Ti 6AL)-4V) slitina titanu. Může být snadno tvarován a řezán na malé prameny, cívky a dráty.

Má stejnou pevnost a vysokou odolnost proti korozi jako Ti 6AL-4V. Je také lehký.-hmotnost a vysoce tolerantní vůči poškození jinými slitinami. Jeho využití je velmi žádoucí v lékařské a zubní oblasti pro použití při komplexních chirurgických zákrocích nejen kvůli těmto vlastnostem, ale také kvůli jedinečným chirurgickým vlastnostem Ti 6AL-4V ELI ano. Má vynikající biokompatibilitu, což umožňuje snadné transplantaci a připojení k kosti po celou dobu, kdy je přijímáno lidským tělem. Některé z běžnějších chirurgických zákroků Ti 6AL-4V ELI se používá v:

Ortopedické kolíky a šrouby

Ortopedické kabely

Spojovací klipy

Chirurgické spony

Pružiny

Ortodontické přístroje

V náhradě kloubů

Kryogenní nádoby

Zařízení pro fixaci kostí

-------------------------------------

Ti 3al 2.5 (stupeň 12)

Ti 3 AI 2.5 je slitina titanu s nejlepší svařitelností. Je také silný při vysokých teplotách jako ostatní slitiny titanu. Tato slitina titanu 12-třídy je jedinečná tím, že vykazuje vlastnosti nerezové oceli (jeden z dalších silných kovů), jako je těžší než ostatní slitiny titanu.

Ti 3 Al 2.5 se nejčastěji používá ve výrobním průmyslu, zejména v zařízeních. Je vysoce odolný vůči korozi a může být tvořen teplem nebo chladem. Titanová slitina třídy 12 se nejvíce používá v následujících průmyslových odvětvích a aplikacích:

Skříně a výměníky tepla

Hydrometalurgické aplikace

Chemická výroba se zvýšenou teplotou

Námořní a letové složky

-------------------------------------

Ti 5Al-2.5Sn (stupeň 6)

Ti 5Al-2.5Sn je non-tepelně zpracovatelná slitina, která může dosáhnout dobré svařovatelnosti se stabilitou. Má také vysokou teplotní stabilitu, vysokou pevnost a dobrou odolnost proti korozi. Má unikátně vysoký plíž (plast)-jako napětí po dlouhou dobu, obvykle způsobené extrémními teplotami) odolnost. Ti 5Al-25.Sn se většinou používá v aplikacích letadel a letadel.

Titan jako celek je vysoce odolný a pevný kov. Ve své čisté podobě má mnoho využití. Slitiny přidávají větší tvárnost a flexibilitu již tak silnému kovu, čímž otevírají dveře mnoha dalším aplikacím. Každá slitina titanu sdílí stejnou pevnost a odolnost proti korozi. Liší se flexibilitou, takže specifická slitina je ideální pro specifická průmyslová odvětví a aplikace. V centru zpracování titanu najdete velký výběr jak čistých, tak titanových slitin pro váš projekt. Zavolejte nám dnes naplánovat objednávku nebo položit otázku.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • MiXiao Tech
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top